Gündemden önce Aşağıdereköy’de yaşanan sel felaketi ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, yaklaşık 100 yıllık yerleşime sahip olan Aşağıdereköy’ün büyük bir afete maruz kaldığını, sel felaketinin ardından bölgede hayatın bir an önce normale dönmesi için çalışmaların ilk günden itibaren aralıksız devam ettiğini söyledi.

Alemdar, “Bir hemşerimizin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından tüm ekiplerimiz bölgeye giderek süratle çalışmalara başladı. Çok kısa süre içerisinde ve anında müdahalelerle Aşağıdereköy’de hayat normale döndü. Bu vesileyle tüm personelimize özverili çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.  İnşallah mahallemizin çamur ve atıklardan arındırılarak temizlenen ve stabilize malzeme serilen yollarını önümüzdeki günlerde sıcak asfaltla kaplayacağız. Rabbim bir kez daha aynı acıyı kimseye yaşatmasın” dedi.

Halk eğitim yeni yerinde hizmet verecek

Meclis gündeminde Serdivan Belediyesi Eski Hizmet Binası’nda İmar Müdürlüğü olarak kullanılan binanın tahsisi de görüşüldü.

Yapılan oylama neticesinde İmar Müdürlüğü’nün eski yerleşkesinin bir yıllığına Serdivan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın başkanlığında gerçekleşen toplantı sonunda tatile giren Serdivan Belediye Meclis’i Eylül ayının ilk haftası olağan toplantısını yapacak.