Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli başkanlığında yapılan Şubat ayı meclis toplantısında gündem maddeleri dışı söz alan MHP’li meclis üyesi Mehmet İr, Zeytin Dalı harekâtını tam desteklediklerini ifade etti. İr, “Hudut bir milletin namusudur. Askerimiz çıktığı ‘Kızıl Elma’ yolunda dünyaya büyük mesaj vermiştir. Ümidimiz yurda sağ salim dönüş yapmalarıdır. Şanlı ordumuza, devletimize desteğimiz tamdır. Dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve ordumuzun yanındayız ”dedi.

MHP’li meclis üyesi Erhan Er de, Adapazarı Belediyesi’nin şehrin yetiştirdiği değerlere mahallelerde kalıcı layihalar ile önem verdiğini ancak bu kavramın daha da genişletilmesi gerektiğini ve şehirde spor gibi farklı alanlarda halâ görülemeyen değerler olduğunu söyledi.

Bahçeli’ye teşekkür

AK Parti Meclis Üyesi Selçuk Başyazıcı ise Türkiye Cumhuriyeti’nin, büyük taarruz altında olduğunu ifade ederek, “Kahraman Türk ordusu ve askerimizin hafızalardan hiç silinmeyecek  ‘Kızıl Elma’ cevabını çok iyi bilmeli, çok iyi idrak etmeliyiz. Müslüman Türk’ün hedefe ulaştığı yer Kızıl Elma’dır. Zeytin Dalı Harekatında MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’yi verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu dava milli bir davadır. Ana muhalefet partisinin de aklına başına toplamasını ve bu milletin sinir uçlarıyla oynamamasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Selçuk Başyazıcı, Zeytin Dalı Harekatı’nda askere destek vermek ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla meclis üyeleriyle birlikte sınıra gitmeyi önerdi.

Sınır ötesi yardım

Sınır ötesine yardım götürme fikrini kutlayan Başkan Dişli, bu kararı sonuna kadar desteklediklerini ifade etti. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin davranışını da kutlayan Başkan Dişli, “Sayın Bahçeli’nin davranışı da gerçekten takdire şayandır. Şu dönemde verdiği destek çok değerli ve kıymetli bir destektir. Allah ülkemiz için iyi niyetlileri bir arada toplayıp güzel hizmetler vermeyi nasip etsin” dedi.

Off Road

16 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste Alandüzü’ndeki taşınmazlara yönelik 1/1000 ölçekli uygulamam imar planı yapma ve onama yetkisinin Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne verilmesi teklifi kabul edildi. Mecliste Karakamış Mahallesi’nde yer alan Orman Genel Müdürlüğü’ne ait taşınmaz üzerine Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun Off Road Ulusal ve Uluslararası spor müsabakalarının organize edilebileceği tesislerin yapılabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile ortak hizmet projesi için Başkana protokol yapma yetkisi verildi.

Engelli aileye 50 bin TL

Mecliste 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Makedonya’daki soydaşlarımıza emaneti olan Türk asıllı Ertan Şakiri adlı fiziksel engelli gencin ailesinin bir nebze de olsa hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Üsküp Büyükelçiliği’nin başlattığı kampanyaya 50 bin TL’lik destek için onay verildi.

ADABEL kuruldu

Adapazarı Belediyesi Taşeron işçilerle ilgili 696 sayılı KYK kararı sonrasında belediye bünyesinde Adapazarı Belediyesi Personel Hizmetleri Anonim Şirketi’ni (ADABEL) kurdu. MHP’li meclis üyesi Erkal Etçioğlu’nun kurulan şirketin ortağı var mı sorusuna cevap veren Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, “Belediyemiz bünyesinde oluşturulan şirket tek. Ortağı yok. Yasa diğer ticari işlere izin vermiyor. Sadece personel çalıştırmaya yönelik olacak ve bir genel müdür atayacağız” dedi. Mecliste ayrıca Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün kurulmasına onay verildi.