3 bin lira prim borcu için ölüme terk edilen genç hasta için vicdan çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, “Bu vatandaşımıza, sigorta prim borcu olduğu için bakmıyorlar. Kalkmışlar insanlıktan bahsediyorlar, adaletten, haktan, hukuktan bahsediyorlar. Dünya lideriyim diyor (Erdoğan). Sen, bir vatandaşı ölüme mahkum ediyorsun, ölüme. Hangi liderlikten bahsediyorsun” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin artık yönetilemez bir noktaya geldiğini vurgulayarak, Cemal Derbeder’in içine düştüğü çaresizliği örnek gösterdi.

Kılıçdaroğlu, “Cemal Derbeder, Sakarya’da beton santralinde çalışan, üniversite mezunu, sağlıklı bir gençti. 3 yıl önce başına ilaçlı bir poşet geçirilerek darp edildi. Oksijensiz kaldığı için beyin fonksiyonları zarar gören genç, yatağa bağlandı. Bugün yürüyemiyor, konuşamıyor, vücudunda yatak yaraları oluştu ve ne yazık ki artık işsiz olduğu için prim borçları nedeniyle tedavi göremiyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cemal Derbeder’in fotoğrafını Meclis kürsüsünden gösterdi ve “Devlet yönetilemiyor, diyoruz. Bu acı fotoğraf, devletin nasıl yönetilemediğini ne yazık ki ortaya koyuyor” diye konuştu.