Gelir gider dengesi

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında toplanan mecliste gündem maddesi ile ilgili konuşan Plan Bütçe Komisyonu Üyesi, MHP Meclis Üyesi Mehmet İr, hazırlanan bütçelerde amacın geleceğe dair bir umudun planlanması olup, gelir gider dengesini kontrol altına almak olduğunu ifade ederek, “2018 yılı ile ilgili kesin Bütçe raporu çeşitli tablolar ve bu tabloların içinde rakamlardan oluşan teknik hesaplar olup siz meclis üyelerimizin bilgilerine sunulmuştur. Raporda Mali Hizmetler Müdürü’nün bize sağladığı kolaylık için teşekkür ediyoruz. Raporu incelerken komisyon başkanımızdan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Önümüzdeki dönemde komisyonumuzla birlikte aktarmaları minimum olan daha dengeli bir bütçe tasarlayacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Giderler usulüne uygundur

CHP Meclis Üyesi Haluk Akbay, bütçenin planlı finansal bir faaliyet olduğunu ifade ederek, “Başarılı olabilmemiz için tahakkuklara dikkat edilerek kontrollü olmamız gerekir” diye konuştu. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Meclis Üyesi Evren Çakırsoy, 2018 Yılı Mali İdari ve Taşınır Kesin Hesap Planı Komisyon çalışmalarında birlikte çalıştıkları Mali Hizmetler Müdürüne teşekkür ederek, “Görüşlerinize sunduğumuz 2018 yılı bütçesini stratejik plan ve performans programları dikkate alınarak analitik bütçe sistemi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe yönetmeliğine göre hazırlanmıştır. 2018 yılı bütçemiz 126 milyon 500 TL olup giderler 124 milyon 217 TL ile yüzde 98,20’lik oranda gerçekleşmiştir. Bütçe harici ödeme yapılmamış olup giderler, gerçek usulüne uygun olarak harcanmıştır. Performans programına uygun olarak hazırlıkları yapılan Bütçe süreci ise Haziran ayında başlayıp Ağustos Ayı sonunda encümene sunulur. Ekim ayı içinde de onaylanır. O yılın bütçesi ilgili yılın ocak ayında yürürlüğe girer. Bu nedenle yapılmakta olan bir takım iş ve işlemin bir önceki yıldan devir gelen sürecinden sonra gerçekleşmesinden dolayı küçük hedef farklılıklarına rastlanılması olası ve mutlaktır” dedi.

Işıksu’dan Sakaryaspor daveti

Tek gündem maddesi ile ilgili toplanan mecliste, 2018 Mali Yılı İdari ve Taşınır Kesin Hesabı kabul edildi. Gündem maddesinin onayından sonra komisyon ve meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Mutlu Işıksu, sıkı bir Sakaryaspor sevdalısı olduğunu ifade ederek, meclis üyelerini yarı final karşılaşmaları olan Sarıyer maçlarına davet etti. Işıksu, “Sakaryaspor’muz inşallah şampiyon olacak. Hem evimizde hem de deplasman maçında takımımıza tribünden destek olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Adapazarı Belediyesi Haziran Meclis Toplantısı, 10 Haziran 2019’da saat 14.00’da gerçekleştirilecek.