Sakarya Üniversitesi'nde okuyan 8 farklı ülkeden kız öğrencilerin misafir edildiği iftar programında, Türkiye’de uluslararası öğrenci olmanın avantajları ve genel olarak sıkıntıları konuşuldu. MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği Hanım Komisyonu Başkanı Hilal Tozan dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek eğitim ve sosyal sorumluluk alanları üzerine projeler üreterek çalışmalar yaptıklarını söyledi. Tozan; "Ramazan infak ve kardeşlik ayıdır. Bugün ülkelerinizden binlerce kilometre uzakta, ilim Çin’de de olsa gidin hadisi üzere üniversite okumak için ülkemize şehrimize gelen siz değerli öğrenci kardeşlerimizi ve sizlere mihmandarlık eden Hüma Uluslararası Öğrenci Derneği Yöneticilerimizi derneğimizde iftar programımızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

MEB-DER proje eğitmenlerinden Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler Hatice Yılmaz ve Büşra Öskürcü 'Bi Dünya Kadın ve Bir Tema Bir Tebessüm' projelerini misafir öğrencilere anlatarak keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

İftar Programı sonunda misafir öğrencilere MEB-DER Yayınları arasında yerini alan 'Yetmez mi' adlı kitap ve yöneticilere MEB-DER kurumsal tablo takdim edildi.