Ziyarette konuşan Akıllı, Cihannüma Derneği'nin şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir değer olduğunu ifade ederek söyleyecek sözü, yapacak işi olan sivil toplum kuruluşlarının başında geldiğini söyledi. Akıllı; "Cihannüma Sakarya ailesinin yeni başkanı kıymetli arkadaşım Fatih Yardımcıoğlu’na görevinde başarılar diliyorum. Kişisel kültürel akademik birikimi ile sivil toplum alanına yeni bir heyecan getireceğini düşünüyorum. Milli manevi değerleri öncüleyen, ülkemizin maddi, manevi, ilmi, fikri kalkınmasına katkı sağlayacak sivil toplum kuruluşları ile her zaman çalışmaya hazırız. Cihannüma da bu kapsamda bizim için başta gelen derneklerden biridir" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fatih Yardımcıoğlu ise MEB-DER'in çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getirerek eğitim ve sosyal sorumluluk projelerini takdire şayan bulduğunu söyledi. Yardımcıoğlu; "Cihannüma olarak önümüzdeki süreçte bir dizi faaliyetle kendimizi anlatacağız, üyelerimizle hedef kitlemizle sık sık bir araya gelerek kardeşlik hukukumuzu geliştireceğiz" dedi.
Ziyaret sonunda Ali Akıllı MEB-DER yayınlarında yerini alan 'Yetmez mi' adlı kitap çalışmalarını Yardımcıoğlu’na takdim etti.