MEB-DER Genel Başkanı Ali Akıllı; “Yaklaşık 10 bin öğrenciye ulaştığımız projemizin sonunda öğretmen öğrenci veli ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi bin kişiye anket uyguladık. Projemizi ve bu anket çalışmamızın raporunu kitap haline getirdik. Bu çalışmamız neticesinde çok ilginç tespitler elde ettik.  Örneğin artık insanlar evde kararları erkek alır kadın da buna uyar görüşüne katılmıyor. Mutlu ve güçlü toplumlar için mutlu ve güçlü ailelere onun içinde mutlu ve güçlü kadınlara ihtiyaç olduğu düşünülüyor.  Kadınların siyasete girmesi hatta temsiliyetlerinin artması görüşü savunuluyor. Kadına yönelik çalışma yapan STK ve kanunlardan haberdarlık oranı yüksek olmasına rağmen katılım ve destek az. Aynı şekilde STK ve Kamu kurumlarının kadına yönelik çalışmaları yüksek oranda yetersiz görülüyor. Kadınlara yönelik yapılan tv programları faydasız, evlilik programları ahlaksız bulunmakla birlikte kadınların medyada bir meta olarak sunulması da olumsuz karşılanıyor. Kadına yönelik şiddet en büyük insan hakkı ihlali olarak görülüyor ve en ağır şekilde cezalandırılması kabul görüyor. Çok ilginç ve yüksek oranda kabul gören bir başka maddemiz ise karma eğitim zorunluluğu oldu. Ankete katılanların büyük çoğunluğu karma eğitim zorunluluğunun kaldırılmasını, kız lisesi- erkek lisesi-karma lise gibi isteğe bağlı okul tercihi yapılmasını istiyor” dedi.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu ise; “Kadına yönelik olarak yapılan tüm çalışmaları destekliyoruz.  Proje sonuç raporunuzu inceleyeceğim. Çok değerli tespitler ve bilgiler olduğunu görüyorum. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Ziyarette MEB-DER Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Akgül ve Hendek Şube Başkanı Abidin Dayıoğlu da hazır bulundu. Ziyaret sonunda Hatipoğlu’na MEB-DER kurumsal tablosu ve sonuç raporu kitabı takdim edildi.