Adabilim Okulları öğrencileri okuma grubu ile Erich Scheurmann’ın Göğü Delen Adam kitabının kritiğini yapan MEB-DER Başkanı Ali Akıllı, “Kitaba daha başlamadan ısrarla bir uyarı yapılıyor ve bu uyarıyı kitabı okudukça daha iyi anlıyorsunuz. Tüm önyargılarınızı bir kenara bırakın öyle okuyun diyor. Bugün modern diye nitelendirdiğimiz şehirlere ve şehir hayatına bu ortamlarda hiç bulunmamış bir yerliyi getirirseniz ne olur? sorusunun cevabını buluyoruz aslında özetle bu kitapta. Günümüz koşturmacasına, iş yüküne, moda, trend vb eğilimlere, yüzeysel ilişkilere, sözde çağdaşlığa daha bulaşmadan bir başkaldırıdır ve bulaşmayanlara uyarı, ısrarlı bir ikaz olarak değerlendirebiliriz. Kitabımızda modern insanın sahip oldukları arttıkça aslında yoksullaştığı, köleleştiği vurgusu yapılıyor. İnsanların gerçekte olan ihtiyaçları için hiç vakitlerinin olmadığı ve paylaşma yerine her şeyi sahiplenme dürtüsüne eleştiri getiriyor. Kendince modern insanın aslında gerçek bir hayat yaşamadığı gibi herkesi de aydınlık vaat ederek  kendi karanlık dehlizlerine çekmeye çalıştığından bahsediyor” dedi.

Adabilim Okulları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni aynı zamanda okuma grubu danışmanı Süleyman Akyüzlü, Okuma Grupları hakkında bilgi verdi.

Akyüzlü, “Yüce Kitabımız Kuranı Kerimin ilk ayeti Oku’dur. Allah bize Oku diye emrediyorsa Adabilim Okulları da Kitap Okumak üzere bir proje gerçekleştirmelidir diye düşünmüştük. Ve Allah nasip etti, Kitap Okuma Gruplarını oluşturduk birkaç yıldır düzenli olarak devam ediyoruz. Yine James Hawel, “Dünyayı yöneten kalem, mürekkep ve kâğıttır” diyor. Sevinerek ve gurur duyarak belirtebilirim ki; okulumuzda İlkokul 1. Sınıftan Lise sonuncu sınıfa kadar her öğrencimiz geçen sene çok okuyan okuyucu sıfatını kazandılar. Gururluyuz, sevinçliyiz. Bu sene de geçen senenin kitaplarından daha fazla okuyarak çok okuyan sıfatını kazanacaklar. Çocuklarımıza inanıyoruz” dedi.

Program sonunda Ali Akıllı öğrencilere MEB-DER Yayınları arasında yer alan Yetmez mi adlı kitaplarını hediye etti ve öğretmenleri Akyüzlü’ye kurumsal tablo takdim etti.