MEB-DER Şube Başkanları toplantısı Genel Başkan Ali Akıllı başkanlığında Genel Başkan Yardımcıları ve Adapazarı, Hendek ve Söğütlü Şubelerinin katılımı ile dernek merkezinde gerçekleştirildi.

MEB-DER Genel Başkanı Ali Akıllı,  Bi Dünya Kadın Projesi başta olmak üzere dernek faaliyetlerini değerlendirdi. Üç ilçede 2 bin 500 öğrenciye seminer verildiğini belirterek Arifiye, Hendek, Akyazı, Söğütlü, Karasu ve Kocaali etapları ile bu sayının iki katına çok kolay ulaşılabileceğini söyledi.

Ayda bir kez yapılan şube başkanları toplantısı sonrası kurumsal eğitimlere geçileceğini ifade eden Akıllı, “İl Dernek Müdürlüğünde şef Sayın Ali Okur’dan derneklerle ilgili mevzuat konusunda detaylı bir eğitim alacağız. Gelecek ay Sivil Toplum Kuruluşları geçmişi, kültürü, etki alanları, çalışma yöntemleri gibi konularda bir eğitim planımız var. Daha sonra ise şehrimizde duayen bir gazeteci ile basın yayın iletişim üzerine bir eğitim ve devamındaki toplantılarımızda resmi evraklar ve işlemler, genel kurul, vb konularda eğitimlerimize devam edeceğiz. Üye sayımızı artırmak için çalışmalarımıza devam edelim. Okulları ziyaret ederek üyelerimizle hasbihal edelim derneğimizi proje ve faaliyetlerimizi anlatalım” dedi.

Bi Dünya Kadın Projesi eğitmenlerinden Necmettin Akgül seminerleri değerlendirdi. Akgül; “Adapazarı’nda 6 okulda öğrencilere ve bir de velilere yönelik olarak 7 farklı seminer programı yaptık. Erenler’de yine 6 okul ve bir veli seminerimiz oldu. Serdivan’da 5 okulda projemizi amaçları doğrultusunda anlattık. Eğitimler öğrencilerin ilgisini çekiyor ve konulara kendi hayatlarından örnekler vererek dahil oluyorlar. Seminer için gittiğimiz okulların salon imkanlarına göre 50 kişilik gruplar olduğu gibi 250 -300 kişilik gruplara da hitap edebiliyoruz. Okul yöneticileri bizi çok güzel karşılıyor ve ilgileniyorlar. Çocukların eğitimlere ilgi göstermesi, okul yöneticilerin ilgili ve nazik tavırları bizlerin motivasyonunu artırıyor” diye konuştu.

MEB-DER Hendek Şube Başkanı Abidin Dayıoğlu, Hendek’te yüzden fazla üyeye sahip olduklarını belirterek, “Şubat ayında Bi Dünya Kadın Projesi kapsamında 10 okulda seminer planı yaptıklarını ve binden fazla öğrencide toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmaya çaba sarf edeceğiz” dedi. 

Şube Başkanları toplantınsın ardından kurumsal eğitim için İl Dernekler Müdürlüğü şefi Ali Okur, 1 Ocaktan 2016’dan itibaren 2015 yılı faaliyetlerinin bildirimini kapsayan beyanname bildiriminin mevzuat açısından yükümlülüğünün olduğu, Derbis ( dernekler bilgi sistemi) hakkında dernek iş ve işlemlerinin DERBİS üzerinde giriş ve bildirimlerinin nasıl yapılacağını anlattı. Daha sonra  genel mevzuat hakkında bilgilendirme yaparak merak edilen soruları cevapladı ve genellikle yapılan hatalardan bahsederek gerekli önlemlerin alınmasını, iş ve işlemlerde karşılaşılan güçlüklerde neler yapılması gerektiğini ifade etti.  

MEB-DER Genel Başkanı Ali Akıllı toplantı sonunda; “Bir sonraki toplantımızda inşallah İl Dernekler Müdürümüz ile genel hatları ve tarihsellik içindeki gelişimi ile Sivil Toplum Kuruluşları üzerine bir eğitim alacağız” dedi ve genel başkan yardımcılarına,  şube başkanlarına ve eğitim faaliyetlerine katılarak kendilerine destek veren İl Dernekler Müdürlüğü nezdinde Ali Okur’a teşekkür etti.