Adapazarı, Serdivan, Arifiye, Erenler, Hendek,  Akyazı, Karasu ve Kocaali ‘de verilen seminerlerin ardından okul programları sona erdi. Karasu İmam Hatip Ortaokulu ile Kocaali Anadolu Lisesi, Kocaali Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kocaali İmam Hatip Ortaokullarında verilen seminerler büyük ilgi gördü.

MEB-DER Genel Başkanı Ali Akıllı, “Proje kapsamında birbirinden değerli ve alanlarına hakim 3 eğitmenimiz görev aldılar. Bi Dünya Kadın Projesi ile sunumlarında öğrencilerimize  aile kurumunun korunması ve geliştirilmesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadınların birey olarak kabul görmesi, karar alma mekanizmalarına dahil edilmeleri, sosyal risk olmaktan çıkarılıp topluma kazandırılmaları konularını işlediler. Eğitmenlerimiz ayrıca aile içi iletişim, öncü kadınlar, kadının ailedeki yeri ve önemi, anne olarak kadın, İslam’da kadının önemi, tarihsellik içerisinde kadın, iş hayatında ve sosyal hayatta kadın, sivil toplumda kadın, kadına şiddet gibi alt başlıklarla proje sunumlarımızı gerçekleştirdiler. 8 ilçe 40 okul 10 bin öğrenci ve yüzlerce veliye eğitimlerimizi büyük bir hassasiyetle ve fedakarlıkla ulaştıran kıymetli hocalarımız sayın Hatice Yılmaz, Necmettin Akgül ve Hakan Tuncel’e bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Proje süresince Rehber Öğretmenlere yönelik ‘’Bi Dünya Kadın‘’ ve halka açık ‘’Savaşta Kadın Olmak‘’  konferansları da gerçekleştiren MEB-DER, Eylül ayında bir çalıştay ve final konferansı ile projeyi sonlandıracak.