MEB-DER Genel Başkanı Ali Akıllı; Proje kapsamında Adapazarı, Serdivan, Erenler ve Arifiye’de toplamda 21 okulda yaklaşık 3 bin öğrenciye farkındalık ve toplumsal bilinç oluşturma adına eğitimler verdiklerini açıkladı.  Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları işbirliği protokolü kapsamında Aralık-Ocak döneminde Arifiye’de Üzeyir Garih Ortaokulu, Arifiye İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi ile Arifiye Fen Lisesi’nde olmak üzere 4 okulda yaklaşık 400 öğrenciye hitap ettiklerini belirten Akıllı, bundan sonraki süreçte Hendek, Akyazı, Söğütlü, Karasu ve Kocaali ilçelerinde eğitimlere devam edileceğini, öğretmen-öğrenci-veli üçgeninde en az 10 bin kişiye direkt ulaşmak istediklerini söyledi.

Ali Akıllı; “Son yıllarda ülkemizde ve şehrimizde kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin çok önemli çalışmalar, konferans ve paneller düzenlendi. Günümüzde kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması bir devlet politikası haline gelmiştir. Yasal alanda gerçekleştirilen gelişmelerin uygulamaya geçmesi ve bu mücadelenin tam olarak başarıya ulaşması için en önemli adımlardan biri, kadına yönelik şiddet konusunda toplumda farkındalık yaratılması ve topyekun bir zihniyet dönüşümünün gerçekleştirilmesidir. Gerek kamu kurumları, gerekse Sivil Toplum Kuruluşları ve medya kuruluşları, bu sorunun önlenmesi amacıyla yürüttükleri kampanyalar ve eğitim programları ile kadına yönelik şiddetin bireyler ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerinin görünür kılınması ve sorunun ortadan kaldırılması için toplumun tüm kesimlerine sorumluluklar düştüğünün farkına varılması açısından önemli çalışmalar yapmaktadır. Bu eylem planı ile kadına yönelik şiddet konusunda duyarlılığın artırılması için yürütülen çalışmaların geliştirilerek yaygınlaştırılması ve koordineli bir şekilde devam etmesinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bu minvalde bizler de MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği olarak inisiyatif alarak devletimizin bu politikasına katkı sunmak için bir sosyal sorumluk projesi olan Bi Dünya Kadın Projesini yürütüyoruz” dedi.

Akıllı; Bi Dünya Kadın Projesi ile sunumlarda öğrencilere,  aile kurumunun korunması ve geliştirilmesi, kadına şiddetin önlenmesi, kadınların birey olarak kabul görmesi, karar alma mekanizmalarına dahil edilmeleri, sosyal risk olmaktan çıkarılıp topluma kazandırılmaları konularına değindiklerini de kaydetti. Akıllı, “Ayrıca, öncü kadınlar, kadının ailedeki yeri ve önemi, anne olarak kadın, İslam’da kadının önemi, tarihsellik içerisinde kadın, iş hayatında ve sosyal hayatta kadın, sivil toplumda kadın, kadına şiddet gibi alt başlıklarla proje sunumlarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.