Adapazarı Kültür Merkezi’nde, Milli Birlik ve Düşünce Derneği (MBD) Sakarya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Türk Milliyetçileri Vatan Millet Evet Diyor” adlı konferansta Yenişafak Gazetesi Yazarı Hikmet Genç, 16 Nisan Referandumu ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında bilgi verdi.
Konferansa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Serdivan Belediye Başkan’ı Yusuf Alemdar, Serdivan AK Parti İlçe Başkanı Osman Çelik, MBD Başkanı Erdem Ercan, ASPB İl Müdürü Mutlu Işıksu, MBD il ve ilçe başkanları,  daire başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda MBD’li katıldı.
AKM’nin tıka basa olduğu salonda MBD Genel Başkanı Erdem Ercan, Türk Milliyetçileri olarak 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Referandumunda devlet ve milletin geleceği, Türklüğün ve İslam Ümmetinin bekası için Evet oyu vereceklerini söyledi.


“15 Temmuz sonrası sistem değişikliği ihtiyaç oldu”
MBD Genel Başkanı Ercan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkede bir yönetim sistemi değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirterek, “15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasının toplumsal ve siyasal alana yüklediği mecburi durum nedeniyle daha güçlü ve milli birliğini sağlayan bir ülke olmamız için 16 Nisan Referandumunda Evet oyu verilmesi gerekiyor” dedi.



Evet için MBD sokaklarda ve meydanlarda”
Referandumda evet çıkması için MBD’nin 16 il ve yüzlerce ilçe teşkilatı olarak var güçleriyle sahada ve meydanlarda olacakların ifade eden Ercan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına, güçlü ve milli iktidara, Türkiye’nin diriliş ve toparlanmasına Evet diyoruz. Biz Türk ve Türkiye düşmanlarının bozgunu için Evet diyoruz. Türk Milliyetçilerinin liderleri Şehit Muhsin Yazıcıoğlu, Alpaslan Türkeş ve Devlet Bahçeli Evet dediği için Evet diyoruz. Bu bir siyasi bir seçim değil mesele Vatan o yüzden Evet diyoruz. Ülkemizin başındaki başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın varlığı içi Evet diyoruz” şeklinde konuştu.
Yenişafak Gazetesi Yazarı Hikmet Genç ise, 367 dayatması sonrası Cumhurbaşkanını halkın seçmesine, milletin referandumla karar vermesiyle Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin ihtiyaç olarak karşımıza çıktığını söyledi. Genç, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ise toplumun geniş kesimleri tarafından sistem değişikliğinin onaylandığını dile getirdi.  Hayır cephesinin başını çeken CHP’nin tavrının ‘Biz istemedikten sonra bu ülkede hiçbir şey değiştirilemez’ olduğunu söyleyen Genç, “Statüko, vesayet ve dış güçlerin temsilcisi konumundaki CHP’ye 16 Nisan’da Türk Milleti bir kez daha tokadı basacak” dedi.