MBDD Genel Başkanı Erdem Ercan yaptığı basın açıklamasında, “Filistin ve Filistin’in özgürlüğü tüm İslam aleminin şeref meselesidir. Filistin Müslümanların kanayan yarası yüreğimizde ki sızıdır. Kudüs bütün Müslümanların göz bebeğidir.

Sicili kabarık terör devleti İsrail ve suç ortağı Amerika’nın İslam coğrafyasına karşı bitmek bilmeyen bir planı ile yine karşı karşıyayız. Her gün zulüm, baskı ve terör, Filistin topraklarında kol gezerken Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağız açıklaması, din ve vicdan hürriyetine gerçekleştirilen darbedir, terörün de ta kendisidir.

Uluslararası hukuku işlerine geldiğinde tanıyan, işlerine gelmediğinde yok sayan, insanlık suçu işlemekte meziyet sahibi olan, kadın yaşlı çocuk demeden katletmeyi iyi bilen, kanla ve terörle beslenen bu iki devlete tepkisiz kalmak, dilsiz şeytanlık değildir de ya nedir?

Tüm ülkeler üzerinde bağlayıcılığı olan BM kararlarına uymayan, İnsan Haklarını hiçe sayan bu iki devlete karşı sözde demokratik vicdanları körelmiş dünya ülkeleri sessiz kalsa da, BM her zaman ki zulme uğrayanın değil, zulmü gerçekleştirenin tarafında olsa da, Müslümanlar yani bizler kutsallarımızın ayaklar altına alınmasına asla sessiz kalamayız.

Beşiklerinde katliama uğrayan, paramparça olan insanlarımızın din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın kim olursa olsun acısına ortağız. Çünkü bizler Devlet-i aliyye-i Osmaniyyenin torunları yüce Türk devletinin fertleriyiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘İslam İşbirliği Teşkilat Liderlerini İstanbul’da toplarız ve Tüm İslam Dünyasını harekete geçiririz’ çıkışını çok yerinde görüyor ve bu çıkışın sonuna kadar destekçisi olduğumuzu bildiriyoruz ve Kudüs’ü terör ülkesi İsrail’in başkenti olarak tanıma kararından vazgeçmezler ise İsrail ile diplomatik ilişkilerin durdurulmasının atılması gerekilen gerekli bir adım olduğunu savunuyoruz.

Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanı olarak tüm neferlerimiz ile sürecin takipçisiyiz ve üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.