Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Sakarya İl Başkanı M. Talha İbil, Serdivan Kafeler Sokağı üzerinde düzenlenen Mavi Durak Fest 2017 adlı organizasyon ile ilgili açıklamada bulundu. Milli Türk Talebe Birliği olarak organizasyonu tasvip etmediklerini belirten İbil yaptığı açıklamada, “Yarının Türkiye’sini okuyan, düşünen ve ilim ile iştigal eden gençler inşa edecek, zihni işgal edilen gençler değil. Bu tür organizasyonlar gençlerimizin zihnini işgal ediyor, usul ve üslup bilmeyen gençler yetişiyor” ifadelerini kullandı.

“Utanç duyuyoruz”

MTTB İl Başkanı İbil, “Gençleri ahlak yörüngesinden çıkarmak, geleceğimizin yok oluşu demektir. Bizler Milli Türk Talebe Birliği olarak, yıllarca gençlik için mücadele verdik. Tarihinden soyutlanmış, geleneğinden kopmuş gençler görmek canımızı acıtıyor. Üstelik etkinliğin yapıldığı gece, toplumumuz için önemli bir gece, Hicri Yılbaşı. İnançlarımız doğrultusunda önem arz eden böyle bir gecede şehrimiz ne yazık ki çirkin görüntülere sahne oldu. Ellerinde alkolle ailelere ve sabah erken saatlerde derse gidecek öğrencilere rahatsızlık veren ve huzursuzluk çıkaran insanlar Sakarya’ya yakışmadığı gibi bizlere de utanç veriyor. Kafeler Sokağı, öğrenci arkadaşlarımızın sosyalleşmek adına vakit geçirdiği bir alandı. Ancak son etkinlikle birlikte açık hava meyhanesine dönmüş oldu. Hemen yanında hastanenin bulunduğu bu alanda bu tür eğlence organizasyonu düzenlemenin de hem hastaya hem hasta yakınına saygısızlık olduğunu düşünüyoruz. Mavi Durak Fest 2017 organizasyonunu şiddetle kınıyoruz” dedi.

“Yetkililer özür dilemeli”

Konuşmasında gençlerin böyle organizasyonlarla yanlış durumlara özendirildiğini ifade eden İbil, “Bu tür etkinlikler gençlerimiz için tehlike arz ediyor. Gençliği, toplumumuzda uygun görülmeyen, ahlaki çöküntüye zemin hazırlayan yanlış fiillere özendiriyor. Bu fiiller gençler de kimlik ve kişilik problemine yol açtığı gibi bir süre sonra ebeveynler de çocuklarına müdahale edemiyor. İyi niyetle planlandığını düşündüğümüz bu etkinliğin amacından sapmaması için önlem alınmadığını görüyoruz. Devamı gelmeden bu yanlışın önüne geçilmeli. Bu organizasyona izin veren yetkililer özür dilemeli. Bilhassa böyle bir organizasyonun bir daha yapılmayacağına dair halka söz vermeliler ve bu sözlerini de yerine getirmeliler” şeklinde konuştu.