Toyota-Sa Hastanesinin Arifiye’de bulunan eski hizmet binasının yenileme çalışmaları ile, ek bina inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Sabancı Vakfıyla yapılan protokolle, adı Sadıka Sabancı hastanesi olacak ve 110 yatak kapasitesine ulaşacak hastanenin, inşaat çalışmaları devam ediyor.

1993 yılında Sabancı Vakfı tarafından 24 yataklı olarak yaptırılan ve Sabancı Holding ile Toyota ortaklığı nedeniyle ismi Toyota-Sa İlk Yardım Hastanesi olarak konulan hastanenin yatak kapasitesi, daha sonra yapılan çalışmalar ile 50’ye çıkarılmıştı.

Arifiye’nin yanı sıra, Sakarya’nın güney bölgelerinin ve ayrıca trafik kazaları sonucu oluşan vakaların hasta yükünü çeken hastanenin yılsonunda hizmete girmesi planlanıyor.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada; "Arifiye İlçe Devlet Hastanesi konumundaki Toyota-Sa Hastanesinin tadilat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar şuan genel olarak yüzde 30 seviyelerinde. Mevcut binanın güçlendirme çalışmaları bitti. Çelik çatılar tamamlandıktan sonra iç binaya geçilecek. Arka tarafında yapılan yeni bina çoğunlukla bitti. Şu an itibariyle yeni binada elektrik ve mekanik tesisatı, havalandırma sistemi gibi çalışmalar yapılıyor. Müteahhit firmanın 2021 Haziran ayına kadar teslim etme süresi var ancak Mart ayında teslim edilmesi planlanıyor. İnşallah hastanemiz en kısa sürede tamamlanarak, hizmete açılacaktır” dedi.