Düzce Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Vildan Şamandar’ın ev sahipliğinde bir araya gelen Sakaya, Kocaeli, Düzce, Bartın, Gölcük, Yalova, Zonguldak ve Derince Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odaları Başkanları sigara kaçaklığını önlemek için seferberlik halinde mücadele etme kararı aldı.

Düzce’de yapılan istişare toplantısıyla ilgili bilgiler veren Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, “Yasa dışı sigara kaçakçılığı ve uygulamaya başlayan sigarada kara paket uygulaması ve kar marjları konularını geniş kapsamlı olarak değerlendirdik. Önce bölgemizde, sonra ülkemiz genelinde kaçağa geçit vermemek için seferberlik halinde çalışmalar yapacağız. Düzce Oda Başkanımız Vildan Şamandar hanımefendiye böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyoruz. Bir süre önce Kıbrıs’ta düzenlenen çalıştayın ardından Marmara Bölgesinin başkanları olarak bir araya gelerek yol haritası belirlemek istedik. Esnaflarımızın sorunlarının çözümü ve beklentileri üzerine istişareler yaptık. Sorunlarımızın çözümü için ilgili mercilerle iletişime geçerek sonuna kadar takipçisi olacağız. Alınan kararlar ve uygulamalar konusunda ortak hareket edeceğiz” dedi.

Yüksek vergi oranları nedeniyle kaçakçılığın arttığını tespit ettiklerini söyleyen Başkan Akdardağan, “Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele raporlarındaki son durum, bölgemizin kaçakçılıktaki konumu, kaçakçılığın terör bağlantıları, ALO 136 kaçakçılık ihbar hattın toplumun tüm kesimine yayınlaştırılması, 5607 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanunu ve kaçakçılığın 3 ile 6 yıl arası hapis cezalarındaki uygulamaları konularını detaylı bir şekilde konuştuk. Geçmişte olduğu gibi yine sigara kaçakçılığının önlenmesi için genel başkanımız öncülüğünde Marmara Bölgesi başkanları ve tüm oda başkanlarımız ile birlikte kararlılıkla hareket etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.