Mevsimlik fındık işçilerine yönelik ırkçı saldırıda bulunulduğu yönündeki haberler üzerine Sakarya Valiliği ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan açıklama geldi. Açıklamalarda söz konusu olayın Sakarya'da yaşanmadığı belirtildi.

Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Geçmişe dönük yapılan incelemede sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde iddia edildiği gibi bir olaya ilişkin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi bir konu, olay veya şikâyet bulunmamaktadır. Bahse konu iddia edilen olayın Türkiye’nin neresinde ve ne zaman yaşandığının tesbiti ile ilgili de Emmniyet Genel Müdürlüğü ile irtibata geçilmiştir" denildi.

AHLAKSIZLIK! 

Öte yandan konuyla ilgili olarak AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da, söz konusu habere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, "Manipülatif haberciliği iş edinmiş sözüm ona bazı siteler 'Sakarya'da Mevsimlik Kürt İşçilere Irkçı Saldırı' başlığı altında 'Sakarya'ya fındık toplamaya gelen Mardinli mevsimlik işçiler, işveren ve köylülerin ırkçı saldırısına uğradı' şeklinde haber yayınlamışlardır.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun ise 'Mardin’den Sakarya’ya çalışmak için gelen mevsimlik tarım emekçilerine, kucağında bebeği olan kadınlara darp..' şeklinde sosyal medya paylaşımları olmuş ve hatta kime ait olduğu anlaşılmayan bir video da paylaşmıştır.
Oysa Sakarya'da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır. 
Sakarya, Türkiye'nin, Balkanların ve Kafkasların her yerinden gelerek yerleşen insanların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir yerdir.
Sakarya'da tüm etnik unsurlar etle tırnak olmuşçasına birbiriyle bütünleşmiştir. 
Örnek bir kaynaşma, birliktelik ve yardımlaşmanın söz konusu olduğu Sakarya'mız bu anlamda tam bir huzur kentidir.
Olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek bunu yapanlar açısından en hafif tabirle ahlaksızlıktır. Buna alet olanlar açısından da bu durum tam bir aymazlık, Sakarya'ya ve hatta Milletimize karşı yapılan ise açık bir saygısızlıktır" dedi.