Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ankara’da Maliye Bakanı Naci Ağbal ile bir araya geldi. Bakanlık Binasında gerçekleşen buluşmada AK Parti MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu, Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ve Prof. Dr. Mustafa İsen’de yer aldı. Başkan Toçoğlu, Sakarya’da faaliyet gösteren işletmelerin ihracat oranının artması ve şehirde toplanan vergilerin KDV iadesine yetmemesiyle Sakarya'nın gelirlerinde yaşanan düşüşü Bakan Ağbal’la görüştü.
 
Bakanla buluşma
Başkan Toçoğlu, “Meclis toplantımızda Sakarya’da faaliyet gösteren işletmelerin ihracatının yükselmesiyle birlikte düşen gelirlerimiz için Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’la görüşeceğimizi ifade etmiştik. Milletvekillerimizin de Maliye Bakanımızdan randevu almalarının ardından bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın bakanımıza Sakarya olarak yaşadığımız mağduriyeti anlattık. Sakarya’da faaliyet gösteren işletmelerin ihracat oranının artması ve ilimizde toplanan vergilerin KDV iadesine yetmemesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin gelirlerinin düştüğünü ifade ettik” diye konuştu.
 
Sorunun çözümü için gereken yapılacak
Bu durumun en kısa sürede düzeltileceğini söyleyen Başkan Toçoğlu, “Sayın Bakanımız görüşmede bu konuda haklı olduğumuzu ifade ettiler. Şehrimizin mağduriyet yaşadığını ve sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapacaklarını da dile getirdiler. İnşallah bu durum en kısa süre içerisinde düzeltilecektir. Sayın Bakanımız Ağbal’a gösterdikleri ilgi dolayısıyle teşekkür ediyoruz. Ayrıca milletvekillerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.