Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “İnsan ve Şehir” konulu söyleşide; “Medeniyetimizde insan tasavvuru, şehir ve insan, zaman ve tarih” konularını ele aldı.

Programı; AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, ilçe ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları ve meclis üyelerinin yanı sıra Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi öğrencileri ile Sakarya Üniversitesi’nden öğrenciler ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Program öncesi belediyeye misafir oldu

Program öncesi Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı belediye hizmet binasında ağırlayan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan’da hayata geçirilen projelerin yanı sıra kültür ve sanat alanında yapılan çalışmalar hakkında da Mahir Ünal’a bilgi verdi.

Sergiyi gezdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal belediye ziyaretinin ardından Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’ndeki programa katıldı. Söyleşi öncesi, Akademi’nin fuaye alanındaki Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Çini Ana Sanat Dalı öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı sergiyi gezen Ünal, eser sahibi öğrencilerle hem sohbet etti hem de çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Sanatın her dalında kadim bir kültüre sahip olduğumuzun altını çizen Mahir Ünal, el emeği göz nuru eserlere hayat veren tüm öğrencilere başarılar diledi.

Serginin ardından Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi konferans salonunda katılımcılarla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, şehir ve insan konusunda önemli tespitlerde bulundu.

“İnsandaki en temel yanılgı”

Dünya’yı değerlerimize ve inançlarımıza göre algıladığımızı ve bu eksen etrafında şehirlerin şekillendiğini dile getiren Ünal, insandaki en temel yanılgının da; kendi bakış açısının gerçek ve vazgeçilmez olduğunu zannetmesiyle başladığını söyledi.

“Mükemmellik Allah’a mahsus”

Medeniyetimize güzide eserler bırakan mimarların yapılarında, inancın yansımaları olduğuna değinen Mahir Ünal, “Mimari yapılarda mimarlarımız muhteşem bir simetri yapmış. Ancak yapıların bir yerinde mutlaka asimetrik davranmıştır. Bu bilinçli yapılan bir şeydir. Çünkü mükemmellik Allah’a mahsustur” dedi.

Konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal katılımcılardan gelen soruları da cevapladı.

Kelimeler ve kavramlar

Kelimeler ve kavramlar üzerine yöneltilen soruya cevap veren Mahir Ünal, zihinde bir tasavvur olmadıkça düşüncelerin eşyaya çarpmadığını, onu dönüştürmediğini dile getirerek, zihnin temel yapıtaşlarının kelimeler ve kavramlar olduğunu ifade etti.

Bu bağlamda insanı da ele alan Mahir Ünal, bir insanın gelişmişliğinin dışarıdaki dünyayı anlamlı bir bütünlüğe kavuşturabildiği kadar olduğunu belirtti.

Devletin kültür noktasındaki asli görevinin, onun sağlıklı olarak yaşayabilmesi için altyapı hazırlamak olduğunu dile getiren Mahir Ünal, bir medeniyetin zenginliğini ifade eden temel aracın dil olduğunu ve şehirlerin kurulan medeniyetle birlikte kültürün de hafızasını teşkil ettiğini söyledi.

Program sonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar günün anısına hediye takdim etti.