Geleneksel mahalle iftarları, bu Ramazanda da Adapazarılıları bir araya getiriyor. 7 ayrı noktada kurulması planlanan iftar sofralarından 2.’si Tepekum Mahalle sakinlerini bir araya getirdi. İftar programına Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Ak Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Ak Parti Adapazarı Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve binlerce vatandaş katıldı. Ezanın okunmasıyla  binlerce kişi aynı anda oruçlarını açtı.

Dişli, “Birlikte olmanın hazzını yaşıyoruz”
Mahalle iftarlarının ikincisini gerçekleştirdiklerine değinen Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Ramazan ayı manevi duyguların zirvede olduğu bir aydır. Bu mübarek ve bereketli bir ayda, birlikte olmanın hazzını ve lezzetini yaşıyoruz. Rabbim bu güzellikleri ülkemiz üzerinde daim eylesin. Daha nice Ramazanlarda çocuklarımızla ve sevdiklerimizle güzel ülkemizde birlikte olmayı Rabbim bizlere naip etsin inşallah.  Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun. Bu mübarek ay, kardeşlerin birbirini kucakladığı, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş diye tarif edilir. Adapazarı Belediyesi olarak Ramazan ayında hiç kimsenin nerede iftar ederim kaygısına düşmemesi için elimizden geleni hayata geçirdik. Rabbim tutmuş olduğunuz oruçları kabul etsin” dedi.



Her kuşaktan insan bir arada
Mahalle iftarına katılan vatandaşlara teşekkür eden  Başkan Dişli, "Kardeşliği dayanışmayı ve birliği amaçladığımız iftarlarımızda halkımıza hem hal, dertlerine ortak, sofralarına misafir olmak için bir araya geliyoruz. Her kuşaktan insanın aynı ortamda bulunduğu iftarlarımızda toplumsal yapının temel taşı olan aileyi oluşturuyoruz. Adapazarılı hemşerilerimizle her akşam kucaklaşarak ailemizi genişletiyoruz. Bu akşam sokaktaki sofraları bir uçtan diğer uca göremiyorum, öyle güzel bir kalabalık var.Bu güzel manzarayı oluşturarak Adapazarılı birlik olduğunu bir kez daha gösterdi" diye konuştu.



Kardeş iftarları
Mahalle iftarlarının kardeşlik sofrasına dönüştüğünü ifade eden Ak Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, 7’den 70’e herkesin aynı iftar sofrasında bir araya geldiği, mahalle sakinlerinin kaynaşmaya vesile olduğu mahalle iftarlarının aynı ekmeği bölüşen insanların birbirleri arasındaki kardeşliğini, birlik ve beraberliğini kuvvetlendirdiğini söyledi.