Meclis üyesi ve mahalle muhtarının yanı sıra gönüllü doktorun da yer aldığı ziyarette Başkan Alemdar, Kore Gazisi eşi 86 yaşındaki Ayşe İlkmen ile hasbihal etti.

Dünyanın bir ucuna

Vefat eden eşi Mehmet İlkmen’in Kore Gazisi olduğunu belirten İlkmen, eşinin askerlik yıllarından kendisine aktardığı Kore hatıralarına değinerek “Bir aya yakın bir süre, su üzerinde gemiyle dünyanın bir ucuna yol almışlar. Kendi vatanlarından uzakta, düşmana karşı çok çetin savaşlar vermişler” dedi.

“Ayrım yapmaksızın mazlumun yanındayız”

Türk Milleti’nin her zaman dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin yardım elini uzattığını belirten Alemdar; “Biz, geçmişi kahramanlıklarla dolu bir milletiz. Bunun en güzel örneğini de barışı tesis etmek için memleketinden binlerce kilometre uzağa giden merhum Gazimiz Mehmet İlkmen’de görüyoruz. Bu vesileyle bir kez daha merhum gazimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.

“Mahalle Gönüllüleri” ile amaçlarının gençlere örnek teşkil etmek, kültürel ve toplumsal değerleri yeni kuşaklara aktarmak olduğunu belirten Alemdar, her hafta farklı mahallede gönüllülerle birlikte bu ziyaretleri sürdüreceklerini söyledi.