Karaman'daki olayın sonuçlanmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu dosyayı kapattırmayacağız. Bütün avukat arkadaşlarıma ve barolara sesleniyorum. Hukuktan söz ediyoruz. Dünyanın bütün ülkelerinde çocuklar korunur" dedi.

Davaya katılan avukat Cihat Gökdemir'i hedef gösteren Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Bu davaya katılan bir avukat var. Ensar'ı savunan bir avukat var. Köylerde ortaokul yok, çocuklarını şehirde okutmak isteyenlerin kalacak yeri yok diyor. Sadece Karaman değil Türkiye'nin birçok şehrinde bu kaçak yurtlar var. Diyor ki bu avukat arkadaş; aileler kendi aralarında para toplayarak bu evleri tuttular. Ya aileler fakir zaten. Ama Ensar'ı korumak için kılıf hazırlıyor” dedi.

"Aileler ve çocuklar bu kararı bekliyordu"
Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 54 yaşındaki sınıf öğretmeni Muharrem B.'nin, ilk duruşması sona erdi. Sanık öğretmen Muharrem B.'ye 508 yıl 3 ay ceza verildi. Mağdur çocuklardan 5'inin avukatlığını yapan Cihat Gökdemir, "Aileler ve çocuklar bu kararı bekliyordu. Bir nebze olsun içleri soğudu" dedi. / KAYNAK: YENİ ŞAFAK