Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, yeni Büyükşehir Belediyesi yasasıyla beraber kapatılmak istenen belediyeleri ziyaret etti.

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş ve beraberindeki partililer, yeni Büyükşehir Belediyesi yasasıyla birlikte tüzel kişiliklerine son verilerek Büyükşehir Belediyesi kapsamına alınacak belediyelerdeki referandum çalışmaları için belediyeleri ziyarette bulundu.

LİMANDERE VE KURUDERE

Ecevit Keleş’in ilk durağı Limandere Belediyesi oldu. CHP Limandere Belde Örgütü Başkanı Aykut Çelik’le bir araya gelen Keleş, Limandere’deki referandum çalışmaları hakkında bilgi aldı. CHP heyeti, Limandere’nin ardından Kurudere Belediyesi’ne harekete geçti. CHP Kurudere Belde Başkanı İbrahim Kaya ile birlikte Kurudere’de kurulan halk pazarında esnaf ve vatandaşlarla selamlaşan CHP’liler, Kurudere Beldesi’ndeki kahve ve esnafları ziyaret ederek referanduma katılmaları için çağrıda bulundular. Yapılacak referandumla ilgili Kurudere Belediye Başkanı Mehmet Alemdar’la da bilgi alış verişinde bulunan Ecevit Keleş, Darıçayırı ve Yuvalıdere’ye hareket etmek üzere beldeden ayrıldı. 

DARIÇAYIRI VE YUVALIDERE

İl Başkanı Ecevit Keleş ve beraberindeki partililer, yeni büyükşehir yasasıyla birlikte kapatılacak olan belediyelerden Darıçayırı ve Yuvalıdere belediyelerini de ziyaret etti. Darıçayırı Belediyesi’nde CHP belde örgütüyle buluşan heyet, Belediye Başkanı Ahmet Başaran’la referandumla ilgili karşılıklı düşüncelerini paylaştı. İl Başkanı Ecevit Keleş, Belediye Başkanı Ahmet Başaran’la görüşmesinin ardından beldedeki halkla selamlaşarak halkın kendi kararını kendisinin vermesi gerektiğini vurguladı. Darıçayırı’ndan ayrılan CHP’liler, Yuvalıdere Belediyesi’nde halka bir araya geldi. CHP Yuvalıdere Belde Örgütü’yle birlikte esnaf ve vatandaşlarla görüşen Ecevit Keleş, halkın düşüncesine saygı göstermeden idarelerini ortadan kaldırmanın demokrasiyle alakası olmadığını söyledi. 21 Ekim Pazar günü kapatılmak istenen 12 belediyede gerçekleşecek referanduma tüm halkı davet eden Keleş, halkı belediyelerine sahip çıkması gerektiğini belirtti.