MEGVEY Yurtdışı Staj Projesi başarıyla tamamlandı. Proje kapsamında, Belçika’nın Gent ve Almanya’nın Recklinghausen şehrinde farklı işletmelerde, otomotiv, elektrik, elektronik, metal ve makine alanlarında, 4 hafta süreyle staj yapan 35 kişiye sertifikaları törenle verildi.

Mesleki Eğitimi Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (MEGVEY) tarafından Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri çerçevesinde gerçekleştirilen “Otomotiv Yan Sanayi Üretiminde İhtiyaç Duyulan Teknik Elemanların İş Deneyimlerinin Arttırılması” isimli projenin yaygınlaştırma toplantısı TEİAŞ Eğitim Tesislerinde yapıldı.

Proje kapsamında, Belçika’nın Gent ve Almanya’nın Recklinghausen şehrinde farklı işletmelerde, otomotiv, elektrik, elektronik, metal ve makine alanlarında, 4 hafta süreyle staj yapan 35 kişiye sertifikalarının dağıtıldığı toplantıda MEGVEY başkanı M. Beşir Doğrusever bir konuşma yaparak, gençlere staj faaliyetini başarıyla tamamladıkları için teşekkür etti. Proje ile gençlerin farklı bir ülkede yaşama ve çalışma deneyimi kazandıklarını, mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirme fırsatı bulduklarını, aldıkları çok sayıdaki eğitim ve staj sertifikaları ile de iş bulmada avantaj sağlayacağını belirtti. Derneğin bundan sonra da eğitime verdiği desteği sürdürerek, yeni projelerle öğrencilere yurtdışında staj imkanı sunmaya devam edileceğini söyledi. Proje sunumundan sonra öğrencilerin sertifikalarını MEGVEY Başkanı M.Beşir Doğrusever, Genel Sekreter Mehmet Birlik, Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu Kemalettin Kanca, Mali işler Sorumlusu Mustafa Kılıç, Eğitim Sorumlusu Bülent Şişman, İdari İşler Sorumlusu Cem Sertel ve Mevzuat Sekreteri Ali Ceylan verdi. Sertifikaların verilmesinin ardından öğrenciler projenin mimarları M. Beşir Doğrusever ve Ekibi ile toplu fotoğraf çektirdi.

Öte yandan projeye katılan bazı öğrencilerin yurda döndükten sonra çeşitli iş yerlerinde çalışmaya başladıkları öğrenildi.