Arifiye Belediyesi Kültür Merkezi Kongre Salonundaki programa Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; Gençlik ve Spor Bakanlığının Temsilcileri, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Mimar Sinan Mühendisler Birliği Genel Başkanı Kemal Kaptaner, Mimar Sinan Mühendisler Birliği-KYK Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ali Deniz, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sakarya’da gerçekleştirilen kampa dair birer konuşma yapan Mimar Sinan Mühendisler Birliği Genel Başkanı Kemal Kaptaner ile MSMB-KYK Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ali Deniz, gençlerin bu kamplarda hem kaynaştıklarını hem de mesleki alanda farklı yaklaşımlar bulabileceklerini söylediler.

Haftaya böyle güzel bir programla başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ve farklı illerden öğrencileri Sakarya’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Vali Nayir, “Bizler Gençlik ve Spor Bakanlığımızı, Kredi Yurtlar Kurumumuzu daima, öğrencilerimize sıcak bir yuva oluşturmakla görevli, onları en uygun ortamlarda barınmayı sağlayacak teşkilat olarak biliyoruz. Ancak bugünkü ortamda hedeflerini bu kadarla kısıtlı tutmadıklarını görebiliyoruz. Aynı zamanda barınmanın yanında iyi bir eğitim için de belirli fırsatları değerlendirme, belirli bir ortamı oluşturmak için büyük gayret sarf ediyorlar. Böyle bir programın ilimizde düzenlenmiş olması da aynı zamanda bizler için gerçekten gurur vericidir.

Mükemmellikler için detaylara bakmak lazım, başarılar ayrıntılarda gizlidir. Sizler okullarınızda mutlaka eğitim alıyorsunuz ama buradaki başarıyı ve mükemmelliği sağlamak için, daha fazla detay gerektiren programlara da ihtiyaç vardır. İnanıyorum ki, bir hafta sürecek bu program, bu detayların hatırlatılması bakımından hayatınızda önemli bir yer tutacaktır. Tecrübe insanlığın ortak mirasıdır, herkes o tecrübeden istifade etmek zorundadır. Herkes yeniden tekerleği icat etmiyor, ancak icat edilenlerin üzerine bir şeyler koymaya çalışıyor. Buradaki programda bir hafta boyunca mühendishane birikimi olarak sizler de bu tecrübeden istifade edeceksiniz, onların üzerine konulabilecek konularda ümidiniz, cesaretiniz artmış olarak buradan ayrılacağınızı umuyorum. Ayrıca 8 farklı şehirden gelen öğrencilerimize İlimizin güzelliklerini de tanıtmak için bu kamp aynı zamanda bizler için de fırsattır. İlimizi tarımıyla, sanayisiyle, turizmiyle, doğal güzellikleriyle de bir nebze olsun tanımaya çalışacaklar.

Anne babaların inanarak, güvenerek emanet ettiği siz gençlere bu hizmeti veren Gençlik Spor Bakanlığımıza, Mimar Sinan Mühendisler Birliğine ve ev sahipliği yapan Belediyemize, İlçe halkımıza teşekkür ederken, böylesi başarılı bir programın bundan sonraki programlara önayak olması diliyorum” dedi.

KYK Genel Müdürlüğünce bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘KYK Tematik Kış Kampları’ 12 farklı ilde çeşitli alanlarda 2 bin gence ev sahipliği yaparken, Türkiye’nin geleceğini şekillendiren milli sanayi hamlesi ve mühendislik çalışmalarının tartışılacağı, KYK Mühendislik AR-GE İnovasyon Kampına Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kocaeli ve Sakarya’dan 214 öğrenci katılıyor. Yurtlarda barınan gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine; bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla gençlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda düzenlenen kamp Muhammed Fatih Safitürk Yurdunda 5 gün boyunca devam edecek.