Bölgedeki çalışmalarda önemli ilerlemelerin kaydedildiğini belirten Rüstem Keleş, “Kuzuluk Kanalizasyon hattı yapım çalışmalarında şuanda sona yaklaşmış durumdayız. 4 kilometrelik bir hattımız daha kaldı. Kuzuluk İçmesuyu İnşaatı da şuanda yüzde 50 seviyelerinde. İnşallah kısa süre içerisinde bölgedeki çalışmalarımızı tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.
 
“Atık su sorununu çözüyoruz”
Kuzuluk Kanalizasyon hattı yapım çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Rüstem Keleş, “Yaklaşık 8 milyon liralık yatırım ile Akyazı’nın Kuzuluk, Şerefiye ve Karaçalılık Mahalleleri’nin sağlam ve modern altyapı ile buluşturuyoruz. Çalışmalar kapsamında yapılacak olan 70 kilometrelik hattın 66 kilometresi şuanda bitmiş durumda. Ekiplerimiz bölgede çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Çalışmaların devam ettiği 70 kilometrelik hat, yatay sondaj yapılarak ana hatlara entegre ediliyor. Bu işlem ile bölgenin atık suları Akyazı Arıtma Tesisine ulaşacak. Çalışmalarımızı kısa süre içinde sonlandırarak bölgedeki atık su sorununu çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.


 
“Altyapıya 20 milyonluk yatırım”
Rüstem Keleş, “Ayrıca kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra Kuzuluk İçmesuyu İnşaatı kapsamında bölgeye 10 milyon liralık içmesuyu yatırımı yaparak 79 kilometrelik bir hat inşa ediyoruz. Hattın 40 kilometrelik bölümü tamamlandı. Çalışmalar kapsamında bin 500 metreküplük bir depo ve bir terfi merkezinin de inşası devam ediyor. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. İki projenin toplam maliyeti yaklaşık 20 milyon lira. Her iki projenin de tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi bölgede asfalt çalışmalarına başlayarak caddelere yeni bir görünüm kazandıracak” dedi.