Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza art arda güzel haberler verebilmenin gururunu yaşıyoruz. Kocaali’de 3 bin 200 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisinde son mekanik işlemler ve ince işçilikleri yapıyoruz. İnşallah yakın bir zamanda çalışmalarımızı tamamlayarak, kuzey bölgemizi yüksek teknolojiye sahip bir arıtma tesisiyle buluşturacağız” şeklinde konuştu.

Testlere başlıyoruz
Başkan Zeki Toçoğlu, “Kuzey bölgemizde 5,2 milyonluk yatırımla Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisini inşa ediyoruz. Ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Arıtma tankları ve 440 metreküplük içmesuyu depomuzun giriş çıkış bağlantıları yapıldı. Mekanik aksamdaki son işlemler ve tesis binamızın ince işçiliklerinin de tamamlanmasının ardından testlere başlayacağız. Kocaali’nin yüksek bir kesiminde yer alan tesisimizin hizmete alınmasıyla birlikte Karasu ve Kocaalili hemşerilerimizin musluklarına daha temiz ve daha bol içmesuyu ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

İçmesuyu geleceğine Büyükşehir garantisi
Başkan Toçoğlu, “Yaz aylarında Karasu ve Kocaali’ye bağlı mahallelerimizde zaman zaman yaşanan su yetersizliği ve bulanıklık ile ilgili sorunlar söz konusu projenin tamamlanmasıyla tarihe karışacak. Bölgede yapımı devam eden 450 kilometrelik içmesuyu hattımız Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre olacak. Ayrıca şuan proje aşamasında olan Çamdağı Barajı ile de bölgede içmesuyu anlamında uzun yıllar herhangi bir sorun yaşanmayacak. Şehrimize kazandırdığımız ileri teknoloji arıtma tesisleri, inşa ettiğimiz uzun ömürlü isale hatları ve hayata geçirdiğimiz alternatif içmesuyu kaynak sağlama projeleri ile şehrimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alıyoruz” dedi.