16 ilçenin tamamında 378 milyonluk altyapı yatırımının devam ettiğini belirten Toçoğlu, “Şehrimizin güneyinde önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Şimdi de kuzeyde yeni bir çalışma başlatıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde kuzey bölge içmesuyu yatırımının temelini atacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu.
 
“Tüm hatlar yenileniyor”
Proje kapsamında bölgeye 450 kilometrelik içmesuyu hattının inşa edileceğini belirten Başkan Toçoğlu, “Karasu ve Kocaali ilçelerimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak yatırımımızın ihalesi tamamlandı. İki ilçemiz için yeni bir içmesuyu ağı oluşturacağız. 450 kilometre hat ve 3 içmesuyu deposu inşa edeceğiz. Karasu’nun tüm içmesuyu altyapısı yenilenecek. Kocaali için yeni bir ana hat oluşturulacak. Yapımı süren Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ve proje aşamasındaki Çamdağı Barajı ile de entegre olacak yeni yatırımımızla şehrimizin kuzeyinde uzun yıllar içmesuyunda sorun yaşanmayacak” dedi.


 
“45 milyonluk yatırım”
Başkan Zeki Toçoğlu, “Yeni Büyükşehir Yasası’nın ardından Karasu ve Kocaali ilçelerimizde içmesuyu anlamında önemli çalışmalar yaptık. Bölgedeki yetersizlik sorununu kısa ve orta vadede çözdük. İnşallah bu projemizle ilçelerimizin içmesuyunda hiçbir sorun yaşanmayacak. Uzun yıllar Kocaali ve Karasulu hemşerilerimizin çeşmelerinden bol ve kaliteli içmesuyu akmaya devam edecek. Kısa süre içerisinde yapımını başlatacağımız 45 milyonluk projemizin hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.