İftar yemeğine, Sakarya AK Parti Milletvekili Mustafa İsen, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Karasu kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu AK Parti İlçe başkanı İshak Sarı, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Gençbay, Karasu Ziraat Odası Başkanı Selami Arık, siyası parti temsilcileri, STK temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Köy meydanında düzenlenen iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada köyün genel durumu ile ilgili bilgi veren Muhtar Mustafa Çalık, “Köyümüz son derece gelişmiş bir köydür. Gerek nüfus, gerekse kültürel yönden ilçenin en gelişmiş köylerindendir. Köyümüzün ekonomisi temelde fındığa dayanmaktadır. Ayrıca eğitim yönünden de ciddi gelişme gösterdik. Bu yıl birçok çocuğumuzu üniversiteye gönderdik, köyümüzde eğitimi çok önem verdiğimizden dolayı İleride Kuyumculu doktorları, mühendisleri ile de anılacak” dedi.

İftara katılan Sakarya MHP Milletvekili Zihni Açba konuşmasında, “Geleneksel hale gelen bu iftar programını düzenleyen ve bizleri bir araya getiren muhtarımıza teşekkür ediyorum. İçerisinde bulunduğumuz ay bizler için çok mübarek, kutsal bir aydır. On bir ayın sultanı ve cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı bir aydır. Bunun için böyle mübarek bir ayda bir araya gelmenin, birbirimizin yüzüne bakmanın, hasret gidermenin yapılacak ibadetler içerisinde önemli bir yeri vardır” diye konuştu.

“Birliğimizi bozmayalım”

Sakarya AK Parti Milletvekili Mustafa İsen de yaptığı konuşmada, “Ülkemizde birlik, beraberlik ve huzur içinde yaşıyoruz. Maalesef bunu yakın komşularımızda ki kardeşlerimiz yaşayamıyor. Suriye’yi Irak’ı görüyoruz. Halk perişanlık içinde, herkes canını kurtarmanın derdinde. Bundan dolayıdır ki biz, huzurumuzu ve beraberliğimizi bozmayalım. İşte biz şu anda dünyada kazanabileceğimiz, ulaşabileceğimiz bir mutluluğun etrafında, aynı halkada beraberiz” dedi./ Mehmet KARAKAŞ