Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı’nca yürütülen eğitim çalışmaları kapsamında kurumlar arası işbirliği gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’yle ilçe belediyelerin özellikle engelli, yaşlı ve sosyal hizmet birimlerinde görev yapan meslek elemanlarıyla diğer çalışanlarına yönelik şizofreni, alkol ve madde bağımlılığı konularında bilgilendirme yapıldı.

ruh_sagligi_egitimi2.jpg

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen eğitimde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Yrd. Doç. Esra Yazıcı, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Merkezi (AMATEM) sorumlu hekimi Uzman Dr. Ahmet Yazıcı kurumlardan gelen personele Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) takipleri yapılan Şizofreni, Bipolar Bozukluğu olan hastalar ile  madde bağımlılığı ve AMATEM hakkında sunum yaptılar.

Kronik ruh sağlığı bozukluğu tedavisinin sosyal, ekonomik, hukuki ve tıbbi boyutları olduğuna dikkat çekilen eğitimde kurumlar arası işbirliğinin sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.