“Gıda denetimlerinde ilk 10’ndayız”
Toplantı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Erdemir’in sunumuyla başladı. Kurum hakkında bilgiler paylaşan Erdemir, Sakarya’da yapılan gıda denetimlerine dikkat çekerek, “Denetim sayılarımız ve yaptırım oranları olarak il olarak şuanda ilk 10 içerisindeyiz. Nüfus yoğunluğuna bakıldığında üst sıralarda yer aldığımızı söyleyebiliriz” diye konuştu.

Alo Gıda Hattı
167 Alo Gıda Hattı konusunun önemini belirten Vali Coş ise, “Gıda hattımıza yapılan ihbarlar denetmenleri de denetleme fırsatı sunuyor. Dost, ahbap ilişkileri varsa bunların önünün kesilmesi noktasında da çok önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.


Her ilçeye MOBESE
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü genel bilgi ve 2016 yılı ilk 3 aylık verilerin sunumunu İl Müdürü Osman Babadağı yaptı. Pasaport, Asayiş hizmetleri ve devam eden projeler hakkında bilgiler veren Babadağı, şehir merkezinde 156, Karasu’da ise 39 MOBESE kamerası bulunduğunu ifade ederek, 2016 yılı içinde tüm ilçelerde kurulmasının planlandığını söyledi.

“Asılsız ihbara ceza yolda”
İhbar sayılarını değerlendiren Babadağı, 2015 ile 2016 yılının ilk 3 aylık verilerini paylaşarak, ihbar sayılarında artış yaşandığını söyledi. Vali Coş da, ihbarda bulunma hassasiyeti gösteren vatandaşlara teşekkür ederken, asılsız ihbarda bulunanlar vatandaşlarla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirtti.

‘Karakola gel’ anlayışı bitti
Asayiş hizmetleri noktasında vatandaşların memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak ve kaliteli güvenlik hizmetlerinin en kısa zamanda, en yakın yerde ve ilk kademede sunulabilmesine önem ve ağırlık verdiklerini belirten Babadağı, Hizmetin Yerinde İfası Projesi ile karakola gel anlayışının bittiğini söyledi. Babadağı, 2015 yılı içerisinde 4 bin 300, 2016 yılının ilk 3 ayında ise 863 kişinin ifadesinin polis merkezine çağrılmadan yerinde alındığının altını çizdi.


Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü binasının taşınması
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü binasının taşınması konusunda açıklamalarda bulunan Vali Coş, “Şehir merkezinde Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı 15 ayrı bina var. Bunun toplu olması gerekiyor. Müdürlüğün taşınması gündemimizde olan bir konu” dedi.

Jandarma komutanı verileri paylaştı
Son olarak Sakarya İl Jandarma Komutanlığı çalışmaları ve sorumluluk sahasında gerçekleşen olayların verilerini paylaşan İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, Sakarya insanının polisine ve askerine olan saygısının çok yüksek olduğunu söyledi. 2016 yılının ilk 3 ayında 513 asayiş olayı yaşandığını ifade eden Dursun, ekiplerin günlük ortalama 180-200 devriye attığını belirtti.


Sapanca’da baba ve oğulun öldürülmesi olayı
Jandarma sorumluluk sahasında kasten öldürme olaylarında faali meçhulün bulunmadığını belirten Dursun, geçtiğimiz günlerde Sapanca ilçesi Fevziye Mahallesi’nde yazlık evlerinde öldürülmüş olarak bulunan baba ve oğulun olayında çalışmaların devam ettiğini, kısa süre içinde fail ya da faillerin hukuk önüne çıkartılacağını söyledi./ İHA