Sakarya Müftüsü İlyas Serenli yaptığı açıklamada, kurbanlıklara merhametli davranılması gerektiğini söyledi. Sakarya Müftüsü İlyas Serenli yaptığı açıklamada, kurbanlık alırken ve keserken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunduğunu belirterek, küçükbaş hayvanların bir, sığır ve mandaların iki, develerin ise kesilmek için en az beş yaşında olması gerektiğini anlattı.

Yaşını tamamlamayan hayvanların kurban edilemeyeceğine dikkati çeken Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, "Kurbanın kusurlu olmaması gerekir. Gözü kör, kulakları olmayan veya boynuzları dibinden kırılmış hayvanlara dikkat etmek gerekir" diye konuştu. Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, kesim sırasında kurbanlıklara eziyet edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, deriyi çıkarma işleminin ölüm gerçekleştikten sonra yapılması gerektiğini bildirdi.

Kurbanın ibadet olduğu bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini anlatan Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, "İnsanlara nasıl merhametli davranıyorsak hayvanlara da merhametli davranmamız, eziyet etmememiz gerekir. Et taksiminin doğru yapılması gerek, üçte biri ev halkına, üçte biri fakirlere, diğer kısmı da eşe dosta dağıtılmalı. Kurbanın sadece et değil de ibadet olduğunun bilincinde olunmalı" diye konuştu.