Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dil Kulübü Mültekâ Lugatü’d-Dâd tarafından düzenlenen yarışmaya 4 Nisan Salı günü İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Farklı sınıflardan öğrencilerin katıldığı yarışma, Fakülte Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay, Fakülte öğretim elemanları, öğrenciler ve halktan dinleyicilerin katılımıyla gerçekleşti.

Program açılışında Arapça Dil Kulübü Öğrenci Topluluğu Akademik Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı bir konuşma yaptı. Konuşmasında Arapça Dil Kulübü’nün Arapça konferanslar, Arapça film izletileri, pratik konuşma grupları gibi pek çok önemli faaliyete imza attığını belirtti. Prof. Bostancı, “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” hadisini hatırlatarak, bu yarışmanın öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i daha iyi öğrenmelerine ve meslek hayatlarında daha güzel öğretmelerine katkı yapmasını umduklarını söyledi.


Yarışmada İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları Dr. Harun Abacı, Öğr. Gör. Musa Öziş, Öğr. Gör. İlyas Şanlı ve Orhan Camii İmam-Hatibi Mustafa Aydın’dan oluşan jüri görev yaptı. 

Jürinin değerlendirmeleri neticesinde Haluk Karakoç birinci, Melih Albayrakoğlu ikinci ve Enes Var da üçüncü sırayı elde etti.
Programın sonunda Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfının desteğiyle dereceye girenlere ve diğer katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.