Yapımı devam eden Karasu Limanı derinleştirme çalışmaları kapsamında denizden kum çıkartılıyor. Denizden çıkan kum, liman yapım iş sözleşmesine göre yine Karasu sahili için kullanılıyor. Limandan çıkartılan kum borularla pompalanarak 2,5 km ileriye, 6 yıl evvel denizin yuttuğu sahil şeridine boşaltılıyor.
Karasu Belediye Başkan Vekili Hamza Uğur, liman inşaat sahasında yapılan derinleştirme çalışmaları kapsamında çıkarılan kumların, pompa vasıtasıyla 2,5 km uzunluğunda borularla sahile aktarıldığını söyledi. Uğur, kumların hem daha evvel erozyondan dolayı kaybolan kumların yerini tutacağını hem de sahili genişletip daha güzel bir görünüm vereceğini belirtti.
Liman işletme Genel Müdürü Erhan Doğan ise, “Proje tanıtım dosyamızda, 1 milyon 900 bin TL’lik bir tarama söz konusu. Fakat bunun 300 bin metreküpü Karasu Belediyesi ve Kaymakamlık tarafından talep edilen ve kaymakamlığın da valiliğe ilettiği talebe istinaden, tahkimatların dolgusunda kullanılacak” dedi.
Karasu limanında derinleştirme çalışmaları hızlı bir şekilde devam ederken, limandan 2,5 kilometre ileride bulunan sahile aktarılan kumlar, sahilinin çehresini değiştirecek.  / Kadir KARAKAŞ