TÜMSİAD üyeleri ile kahvaltıda buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya’mızın çok kültürlülüğü, o farklılıklar bizim zenginliğimiz. Bu aslında bizim gücümüz. Onları koruyarak ve yaşatarak bir Sakaryalılık bilinci ile çalışmalarımızı sürdürürsek, geleceği yakalayan çok daha güzel bir Sakarya için çok önemli bir adım atmış oluruz” dedi.

Başkan Toçoğlu TÜMSİAD ile buluştu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu esnaflarla, muhtarlarla ve sivil toplum örgütleri ile buluşmaya devam ediyor. Başkan Toçoğlu TÜMSİAD üyeleri ile kahvaltıda buluştu. Kahvaltıda konuşan Başkan Zeki Toçoğlu konuşmasının genelinde birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Toçoğlu, “Ekonomi ve siyasette son 10 yıldır bir istikrar var ancak fikri olarak yeni bir altyapı oluşturabiliyor muyuz ona bakmamız lazım. Biz şartlar ne olursa olsun, her halükarda doğru işlere imza atmak için bir arada olabilecek bir fikri altyapı oluşturmamız lazım. Farklı düşüncelere sahip olsak da şehrimizin gelişmesi için aynı ortak noktada, hep birlikte çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor” dedi.

İşbirliğini pekiştirmeliyiz

Sakarya’nın gelişmesi için işbirliğinin önemine dikkat çeken Başkan Toçoğlu, “Her şeyden önemlisi bizim, yaşadığımız şehirlerin gelişmesi için gayretle çalışmamız. Biz siyaseten, siz de ticareten bu çalışmayı yapıyoruz. Bizim iş birliğini pekiştirmemiz lazım. Kendi başımıza her birimiz hiçbir şey yapamayız. Siyasette, ticarette, STK’larla her alanda bu işbirliğini sürdürmemiz gerekiyor. Bir arada çalışma kültürünün şehrimizde daha fazla gelişmesi lazım. Büyük balık küçük balığı yutar. Her zaman her yerde söylediğim gibi bizim hep birlikte şehir aidiyetini oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

Farklılıklarımız bizim zenginliğimiz

Sakarya’daki farklılıkların aslında bir zenginlik olduğunu belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya’mızın çok kültürlülüğü, o farklılıklar bizim zenginliğimiz. Bu aslında bizim gücümüz. Onları da koruyarak ve yaşatarak bir Sakaryalılık bilinci ile çalışmalarımızı sürdürürsek, çok daha güzel bir Sakarya için geleceği yakalayan bir şehir için çok önemli bir adım atmış oluruz. Biz siyaset yapıyoruz. Bugün varız yarın olmayabiliriz ama iş adamları bu topraklarda çalışıyor, bu topraklarda kazanıyor. Siz daha kalıcısınız. Köklü çalışmalar içerisinde iş adamlarımızın daha fazla olması lazım” şeklinde konuştu.

Her dakika kendimizi geliştirmeliyiz

Şehir insanının kendini geliştirmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Toçoğlu, “Esnaf arkadaşlarımızla, muhtarlarımızla toplantılar yapıyor, sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Hep birlikte yürümemiz lazım. Dünyada ve Türkiye’de çok şey değişti. Aynı usullerle işler artık yürümüyor. Her dakika kendimizi geliştirmek zorundayız. Devletimiz AR-GE konusunda, küçük esnafın gelişmesi konusunda büyük destekler veriyor, yatırımlar yapıyor. Bunları seyretmemeli, bu yatırımlardan yararlanmalı ve daha iyisi için gayret sarf etmeliyiz. Son 3,5 yılda vilayetiyle, siyasetiyle, üniversitesiyle, büyük ölçüde sivil toplum kuruluşları ile bir arada ortak çalışma yürütülmesi için çok önemli adımlar atıldı. İnsanlar bir araya gelebiliyorlar. Şehirde o eski yıpratıcı çekişmeler artık yok” dedi.

Kalıcı işlere imza atıyoruz

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarından da bahseden Başkan Zeki Toçoğlu, “Hamdolsun Büyükşehir Belediyesi için küçük bir bütçeyle şehrimizin her noktasında büyük bir gayretle çalışmalar yapıyoruz. Şehrimiz insanının daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmesi için projeler üretiyor, yatırımları hayata geçiriyoruz. Daha önce arkadaşlarımız sizlere hizmetlerimizi anlatan sunumlar yaptılar. Bu dönem kalıcı işlere imza atmak için çalıştık. Şehrimizin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için yatırımlar yapıyoruz. Çelik isale yatırımımız şehrimiz için çok önemli. HES yapıyoruz. Çevreye ve canlılara zarar vermeden çok güzel bir yatırımı hayata geçiriyoruz. Yine Akçay Barajı projemiz var. Sakarya’ya 6 yeni arıtma tesisi kuruyoruz. Temel ihtiyacımız olan su konusuna çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Şehir merkezimizde şehrimize yakışmayan görüntüler ortadan kalktı. Şehrimize yeni bir hava geldi. Vatandaşımız da memnun oldu. Gar Meydanı ve Orhan Camii meydanlarını şehrimize kazandırdık. Ulaşım konusunda önemli yatırımlar ve düzenlemeler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dik duran bir belediye başkanımız var

Toplantının sonunda konuşan TÜMSİAD Başkanı Murat Kesik ise, “TÜMSİAD olarak Başkanımız Zeki Toçoğlu ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduk. TÜMSİAD, bizzat Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımız tarafından dik duran iş adamları olarak tarif ediliyor. İşte dik duran iş adamlarımız karşısında Sakarya’da dik duran bir belediye başkanımız var. Yaptığı gayretli çalışmalardan ötürü Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanımız ‘Bana projeyle gelin ve hep birlikte şehrimizi güzelleştirelim” diyor. Bundan daha güzel verilebilecek bir mesaj da yok” diye konuştu.