Karasu İlçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Karasu Kültür Turizm Fındık ve Mersin Balığı Festivali için geri sayım başladı. Yaz aylarında nüfusu 600 bine yaklaşan Karasu İlçesinde iki yıl aradan sonra yeniden düzenlenecek olan Kültür Turizm Fındık ve Mersin Balığı Festivali, Plaj futbolu ile start alacak.

Festivalde, 12-13 Ağustos tarihlerinde Sahil Parkta, TFF ile Karasu Belediyesinin düzenlediği Plaj futbolu, 16 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00 Karasu Belediyesi meclis salonunda sempozyum, saat 17.00’de mersin balığının suya salınması, 18 Ağustos Cuma saat 20.00’de Resul Dindar, Beste Yıldırım ve sürpriz sanatçıların katılımı ile halk konseri gerçekleştirilecek. Festivalde ayrıca Karasu Sahil Park’ta 19-20 Ağustos tarihlerinde  “Vakt-i Şiir Akşamları” düzenlenecek.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, İki yıl aradan sonra Karasu Kültür Turizm Fındık ve Mersin Balığı Festivalinin tüm hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Başkan İspiroğlu, “Halkımızın büyük bir merakla beklediği halk konserinde Karadenizli sanatçı Resul Dindar, Beste Yıldırım ve sürpriz sanatçılar sahne alacak. Festivalin daha coşkulu ve kültürel ağırlıklı olması için her kesimden vatandaşımızın öneri ve düşüncelerini değerlendirdik. 12- 20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalimizin tüm hazırlıklarını tamamladık. Karasu ilçesinin yerel ve ulusal alanda tanıtılması için oda başkanlarımızın ve temsilcilerimizin de katkılarını bekliyoruz. Festivalimizi sivil toplum kuruluşlarımızla, resmi kurum ve kuruluşlarımızla, halkımızla birlikte en güzel şekilde kutlayacağız” dedi. / Kadir KARAKAŞ