Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu beraberinde AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Prof. Dr. Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’yı ziyaret etti.

Ankara’da bakanlık binasında gerçekleşen görüşmede şehre 2 yeni müjde verildi. Bakan Nabi Avcı, AFA’nın yıkılarak yerine yeni Kongre Merkezi inşa edileceği projeye tam destek sözü verirken; 100 bin kitaplık yeni bir kütüphaneyi de Sakarya’ya kazandıracaklarını duyurdu.
 
“Sakarya’nın projelerini konuştuk”
Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Bugün değerli milletvekillerimizle Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Sayın Bakanımız Nabi Avcı’yı ziyaret ettik. Kendilerine hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Bildiğiniz üzere bir süredir şehrin projeleriyle ilgili temaslarımız aralıksız devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızla başlattığımız temaslarımızı çeşitli bakanlıklarımızla sürdürdük. Bugün de Kültür Bakanımız Sayın Avcı ile şehrimizi ilgilendiren önemli projeleri ele aldık” ifadelerini kullandı.
 
Kongre Merkezi’ne Bakan desteği
Toçoğlu, “Şehrin merakla beklediği Kongre Merkezi Projesi de ziyarette gündeme geldi. Yakında ihalesini gerçekleştireceğimiz bu merkezin ayrıntılı sunumunu Sayın Bakanımıza yaptık. Bakanımız Kongre Merkezi’nin Sakarya için gerekliliğine vurgu yaptı ve projeyi çok beğendiklerini bizlere iletti. Mimari anlamda projenin Sakarya için oldukça önemli bir yer tutacağını söyledi. Sayın Bakanımız bakanlık olarak Kongre Merkezi’ne tam destek olacaklarını ifade ettiler. Kendilerine bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sakaryalı hemşerilerimize tarafımız aracılığıyla selamlarını da ilettiler” dedi.


 
100 bin kitaplık kütüphane
Ayhan Sefer Üstün, “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcıyla yapmış odluğumuz ziyaret sonrasında şehrimizle çok önemli bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kültür Bakanlığımız Sakarya’ya 100 bin kitaplık yeni bir kütüphane yapacak. Projenin detaylarıyla Büyükşehir Belediyemiz ilgilenecek. Mimari olarak projeyi büyükşehir hazırlayacak. Projenin hazırlanmasının ardından bakanlığımız en kısa zamanda ihaleye çıkacak. Milletvekillerimiz, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız, İl Başkanımız ve teşkilatımız ayrım gözetmeksizin gece gündüz şehrimiz için çalışıyoruz. AK Parti Sakarya Milletvekilleri olarak şehri ilgilendiren her konunun burada, Ankara’da takipçisiyiz. Sakaryalı kardeşlerimiz her zaman bizlerin yanında oldu, desteklerini esirgemedi. Biz de yeni projelerle bu güvene layık olmayı sürdüreceğiz. Yeni müjdelerin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
 
Kültür sanatta Sakarya farkı
Sakarya’nın kültür sanat yatırımlarında önemli bir ilerleme kat ettiğine değinen Milletvekili Mustafa İsen, “Sakarya’da kültür sanatın her alanında çok ciddi bir gelişim seyri yakalanmış bulunuyor. Burada yeni kültür sanat yapılarının yeri çok önemli. Şehre kazandırılan her yeni sanat merkezi milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, kısacası tüm ak kadrolara moral üstünlük sağlıyor. Bu vesileyle yeni kültür sanat yatırımları için gerekli adımları atıyoruz. Bugünkü ziyarette bu alandaki hizmet motivasyonumuzu daha da güçlendiren 2 yeni gelişme yaşadık. Ben bu ilerlemenin hız kesmeden devam edeceği inancını taşıyorum. Sakarya çok daha iyi projelerle buluşacak. Sayın Bakanımıza bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 
“Sakarya daima bize sahip çıktı”
Bakan Nabi Avcı ise şunları söyledi; “Biz Sakarya’nın partimize nasıl sahip çıktığını çok iyi biliyoruz. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız gerekse de Başbakanımızın Sakarya konusundaki müspet fikirlerini çok iyi biliyorum. Sakarya bize her zaman sahip çıkmıştır. Sakarya bizim için daima özel bir yerde durmuştur. Sakarya için gereken neyse biz yapmaya hazırız. Bugün de değerli milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız nazik bir ziyarette bulundular. Projeler üzerindeki değerlendirmelerimizi yaptık. Bugün itibariyle Sakarya’nın kültür sanat hayatı için 2 önemli projenin startını vermiş olduğumuzu söyleyebiliriz. Sakaryalı vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”