Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na bir destek de Sapanca ilçesinde yaşayan 5 yaşındaki Hamza Yağız Erkin ile 7 yaşındaki ağabeyi Mehmet Fatih Erkin’den geldi. Kampanyadan haberdar olan kardeşler kumbaralarında biriktirdikleri parayı kampanyaya destek olabilmek amacıyla bağışladı.
Kardeşlerin babası Yunus Emre Erkin, polis ekiplerini arayarak çocuklarının kampanyaya destek olmak istediklerini söyledi. Ailenin oturduğu eve giden Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kapıda karşılayan iki kardeş, kumbaralarını teslim etti. Aile ile birlikte kumbarayı açarak içerisindeki parayı sayan ve tutanak düzenleyen ekipler, kumbara içerisinden çıkan 445 lira 20 kuruşu, Ziraat Bankası’na götürerek kampanya hesabına yatırdı.


Çocuklara yaptıkları bu güzel davranış için teşekkür eden Sapanca İlçe Emniyet Müdürü Cihat Kayaer ise, “Bu evlatlarımızı tüm Sapancalılar adına kucaklıyoruz. Böyle evlatlar yetiştirdikleri için ailesini kutluyorum" dedi.