Karasu Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Bölgemiz ve Sakarya’nın Kuzeyi için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Çok Kuvvetli Yağış” uyarısı gereğince; Karasu Belediye Başkanlığı olarak oluşabilecek olumsuzluklarda koordineli bir şekilde hizmet edebilmek için Fen İşleri Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde Kriz Masası sabah saatlerinde oluşturulmuştur. 

Beklenilen sonuç olarak, öğle saatleri itibari ile Kuvvetli Yağış İlçemizi etkisi altına almıştır. Ani bastıran ve aralıklarla şiddetini beklemediğimiz ölçüde artıran yağış sonrasında bazı sokaklarımızda su baskınları yaşanmıştır. Fakat yağmurun dindiği andan itibaren, hizmete geçirdiğimiz kanallar sayesinde kısa bir sürede su baskınları ortadan kalkmıştır.

Bazı mahallelerimizde tıkanan mazgallar yağmur sularını iletmekte zorluk çektiği için suyun deşarj süresi beklediğimizden fazla olmuştur ve bu durum da vatandaşlarımızı olumsuz yönde etkilemiştir. Fakat tüm Fen İşleri Müdürlüğü personellerimiz ve bu Müdürlüğümüze yakın olan birimlerimiz bu sabah itibari ile oluşturduğumuz kriz masasında alınan kararları harfiyen yerine getirerek bu alanlarımızdaki çalışmalarını titizlikle sürdürmüşlerdir ve sürdürmeye devam edeceklerdir.

Ekiplerimiz, yağışların başladığı andan itibaren herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesi için gerekli tüm önlemleri almıştır. Alınan önlemler sayesinde meydana gelebilecek sorunlar önlenmiş ya da ivedilikle çözülmeye çalışılmıştır.

Yağış süresince 0 264 718 12 00 Çağrı Merkezimize ve 0530 634 06 54 WhatsApp İhbar hattımıza gelen ihbarlar anında değerlendirilerek kesintisiz olarak hizmet verilmiş, Araç Filomuzda bulunan iş makinalarımız ile en kısa sürede olaylara müdahale edilerek, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilerek vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilmeye çalışılmıştır.

İlçemizi etkisi altına alan yağışlar devam ettiğinden dolayı tüm ekiplerimiz saha çalışmalarına sabah saatlerine kadar titizlikle devam edecektirler. 
Karasulu hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz."