Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Taner Katipoğlu, Geyve’nin Kozan ve Bayat Mahallelerinde yağmur ve dolu nedeniyle oluşan zararı yerinde tespit amacıyla üreticileri ziyaret etti.

Yağmur ve dolu nedeniyle Kozan ve Bayat’ta bulunan üzüm bağları ile ekili alanların zarar gördüğünü belirten Kaymakam İdris Akbıyık, Kozan meydanındaki asırlık çınarın da yıkıldığını söyledi.

Kozan ve Bayat Mahallerinde hasar tespitleri ile kopan elektrik tellerinin onarım çalışmalarına başlandığını kaydeden Kaymakam Akbıyık, “Köylerimizde fırtına ile başlayan yağmurun özellikle çiftçilerimize ciddi maddi zarar verdiğini gördük. Köy yolu, devrilen asırlık çınar  nedeniyle trafiğe kapanmıştı, kısa sürede yolun açılmasını sağladık” dedi.

geyvede_hasar_tespit2.jpg

Kaymakam Akbıyık, Geyve Ovasında köylerin teknik alt yapısında sıkıntılar yaşandığını ancak bunun kısa sürede telafi edilebileceğini belirterek, “Asıl sorun çiftçilerimizin hasatlarının zararıdır. İlçe Tarım Müdürlüğümüzce 'Afet İhbar Formu' düzenlenecek ve İl Müdürlüğü kanalı ile Bakanlığımıza ulaştırılacak olup bu çalışmaların İlçe Tarım Müdürlüğümüzce kısa sürede tespiti yapılarak gereken yardım köylülerimize yapılacaktır. Tüm halkımıza geçmiş olsun” dedi./ Geyvemedya.com

geyvede_hasar_tespit3.jpg