Taraklı ilçesine bağlı Yeniköy sakinleri, Afrin’de mücadele eden Mehmetçiğe destek ve moral vermek amacıyla şifa kaynağı olan Uğut tatlısı hazırladı.

Şifa kaynağı olarak bilinen, buğday ve sudan yapılan ve yaklaşık 24 saatte pişen uğut tatlısından kazanlar dolusu yapan Yeniköy sakinlerine

Taraklı Kaymakamı Cihat Koç ile Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman da destek verdi.

Kaymakam Koç, “Afrin’de terör örgütüyle mücadele eden askerlerimiz için 80 milyon tek yürek olduk. Her beş vakitte okuduğumuz Fetih sureleriyle, dualarımızla askerlerimize destek olmaya gayret ediyoruz. Ancak sadece dualarla yetinmeyen halkımız, askerlerimize nasıl destek olabiliriz noktasında bir arayış içinde. Taraklı olarak biz de askerlerimize şifalı uğut tatlısı göndererek, hem onlara moral vermek hem de yanlarında olduğumuzu göstermek istedik” dedi.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman da, “Yeniköylü vatandaşlarımızla birlikte yöremize has, şifa kaynağı uğut tatlısını yaparak Mehmetçiğe göndermek istedik. Tatlıyı hazırlayıp Kızılay aracılığı ile Afrin’e ulaştıracağız. Allah, dualarımızla orada görev yapan Mehmetçiklerimizi bütün tehlikelerden korusun” diye konuştu.

Yeniköy sakinleri de, oldukça meşakkatli olan uğut tatlısını Mehmetçik için seve seve yaptıklarını dile getirerek, “Tatlıyı 24 saat boyunca karıştırmak gerekiyor. Bu nedenle köy halkı olarak seferber olduk. Tatlıyı Mehmetçiğe göndereceğiz. Şifa ve moral olmasını diliyoruz” dediler.

UĞUT TATLISI

Şifa kaynağı olan, buğday ve sudan yapılan Uğut, şekersiz bir tatlı türü. Hiçbir tatlandırıcı kullanılmadan yapılan tatlı, tadını ve lezzetini kendi kıvamından alır. Yapılması 24 saat gibi uzun sürdüğü ve yorucu olduğu için sadece özel günlerde yapılır.  / Mehmet KRAKAŞ