Edinilen bilgilere göre olay şu şekilde gelişti; Cuma akşamı bir grup asker tarafından Sakarya Valiliğine girildi. Daha sonra polis ve vatandaşların Valilik binası önünde toplanıp içeri girmesiyle bir arbede yaşandı ve ardından da askerler gözaltına alınarak binadan çıkarıldı.

Saat 22.00 sıralarında gerçekleşen olayın ardından Sakarya Valiliği askerden temizlendi. Ertesi gün de Valilik binasında geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Beraberindeki ekiple birlikte valilik makamının yanı sıra binada araştırma yapan Sakarya Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Yılmaz Acar, asansör boşluğundan bir üst kat olan çatı katına çıktığında, kapıları kapalı birkaç oda bulunduğunu fark etti.

Odaları tek tek inceleyen Acar, bir odanın kapısını açtığında içeride 5 askerin bulunduğu fark etti. Acar askerlerden silahlarını bırakmalarını ve teslim olmalarını istedi.

Silahlarını bırakarak teslim olan ve Er oldukları belirlenen 5 askerin yaklaşık 13 saat boyunca odada saklandıkları ortaya çıktı. Polis tarafından gözaltına alınan askerlerin, bir gece önce yaşanan arbede ve çatışma sırasında çatı katındaki odaya saklandıkları ve korktukları için de odadan çıkamadıklarını söyledikleri öğrenildi.  / MEDYADETAY