İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Sağlık Müdürü ve ilgili yetkililerin katılımıyla yapılan toplantıda Vali Çetin Oktay Kaldırım, yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.
Kovid-19 ile mücadele kapsamında Sakarya’daki mevcut tedbirlerin etkileri ve alınabilecek ek önlemlerin görüşüldüğü toplantıda İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü bir brifing sunarak son durum hakkında bilgiler verirken, emniyet ve jandarma bölgeleri ile ilçelerdeki birimlerin gerçekleştirdiği çalışmalar da değerlendirildi.


Tüm ekiplere teşekkür etti
Başta sağlık çalışanları olmak üzere salgınla mücadelede büyük bir özveriyle çalışan tüm kurum ve kuruluş personelleri ile kontrollü sosyal hayat sürecindeki denetimleri sahada bizzat titizlikle yürüten İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve tüm ekiplere teşekkür eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, şehrimizin her köşesinde Kovid-19 tedbirlerine yönelik denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

4 gün yoğunlaştırılmış denetim
İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen ülke genelinde 4 gün boyunca gerçekleştirilecek yoğunlaştırılmış koronavirüs denetimlerine dair genelgenin de ele alındığı toplantıda Vali Çetin Oktay Kaldırım, başta pazar yerleri, toplu ulaşım araçları ve alışveriş merkezleri olmak üzere vatandaşların kalabalık şekilde bulunabildiği yerlere yönelik denetimlerin yoğunlaştırılmış şekilde gerçekleştirilmesi hususunda talimatlar verdi.

Vatandaşlardan tedbirlere uymalarını istedi
Şehirdeki vaka sayısının artmaması için vatandaşlarla birlikte bütün kesimlerin salgınla mücadele sürecine dâhil olması gerektiğinin altını çizen Vali Kaldırım, salgınla mücadelede başarının tek yolunun alınan tedbirlere titizlikle uymak olduğunu belirterek, Sakaryalılardan;
 taziye ve ev ziyaretlerine ara vermelerini, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, maskeyi ağzı ve burnu kapatacak şekilde takıp, sosyal mesafeyi korumalarını istedi.