Akyazı Devlet Hastanesi'ne başvuran, yüksek ateş ve öksürük şikayetleri bulunan umreden geldiği öğrenilem hasta, Korona virüs şüphesiyle karantinaya alındı.

Hastanede karantina şartları uygulanırken hasta, özel kıyafetli görevliler tarafından Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi.

Hastadan alınan ilk testler negatif çıkarken kesin sonuç için alınan örnekler Ankara'ya gönderildi.

Kaynarca'da dün kısa süre önce Umre ziyaretinden dönen ve grip şikayetiyle hastaneye başvuran bir kadın hasta, Korona virüs şüphesiyle karantinaya alınmış. Hastanın sonuçları negatif çıkmıştı.

Öte yandan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Korona Virüs şüphesiyle karantinaya alınanların sayısı 5'e çıktı.

İzolasyonlu odada tedbir amaçlı müşade altında tutulan karantinadaki hastaların ilk testlerinin negatif olduğu belirtildi.

SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, bakanlığın Korona konusunda çok hassas olduğunu ve gerekli tedbirlerin alınarak hastaların naklinin yapılmasını istediğini belirterek; "Testlerin sonucuna göre durumu bakanlığımıza bildiriyoruz. Bu işlem spesifik değil her gün yapıyoruz. Hastalarımızın test sonuçları şimdiye kadar hep negatif çıktı. Koronaya rastlanmadı Biz tedbirimizi almak durumundayız” açıklamasını yapmıştı./ www.akyazihaber.com