Oktar, fen işlerine bağlı ekiplerin gerekli tespitleri sürdürdüğünü, yenilenmesi gereken köprülerde çalışmaların başlatıldığını söyledi. Ali Oktar, Geyve Doğantepe ve Adapazarı Salmanlı Köprülerinde yapım çalışmalarının kısa süre içerisinde sonlanacağını da aktardı.

Akyazı’da üç köprü

Oktar’ın açıklamaları şu şekilde; “Bilindiği gibi köprü yapım ve yenileme çalışmalarına Karapürçek Uludere’de başlamıştık. Buradaki köprü yaşanan sel felaketinde zarar görmüş, ulaşım geçişlerine tehdit oluşturan bir hal almıştı. Derhal adımlarımızı attık ve köprümüzü yeniledik. Daha sonra Akyazı Çatalköprü’yü yıktık ve yerine yepyeni bir köprü inşa ettik. Bunun dışında Akyazı’da Bedil Kazancı ve Salihiye köprülerinde gerekli yenileme çalışmalarını hayata geçirdik. Bu köprüleri hemşerilerimizin kullanımına sunduk.”


Güney’e yeni köprüler

“Şehrimizin güneyinde de köprü yapım ve yenileme çalışmalarımız devam etti. Geyve’de iki adet köprümüzü yeniledik. Geyve şehir içi ulaşımında kilit rolü olan Karaçay Köprüsü’ne yeni bir yüz kazandırdık. Bunun dışında yine Geyve’de Doğantepe Köprüsü’nde çalışmaklarda sona geldik. Yine Pamukova ilçemizde büyük bir yatırımı hayata geçirdik. Çardak Köprüsü’nü aslına uygun yeniledik; böylece Pamukova ve Geyve arası geçişler daha güvenli hale geldi.”

Kumbaşı’da işlem tamam

“Hemşerilerimizin mağduriyet yaşamasını asla istemeyiz. Bu kapsamda Arifiye Kumbaşı Köprüsü’nde de gerekli iyileştirmelerimizi tamamladık. Mahalleler arası ulaşımda merkez konumda bulunan köprüleri güçlendirerek ulaşımda güvenliği maksimum seviyeye taşımaya devam ediyoruz. Son olarak da Adapazarı Salmanlı Köprüsü’nde çalışmalarımızı başlattık. İnşallah kısa süre içerisinde bölgedeki çalışmalarımızı tamamlayacak; trafik geçişlerini daha güvenli hale getireceğiz.”