İddia edilen olay, 7 Kasım Cumartesi günü Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde meydana geldi. Sabah saatlerinde evinin kapısını kilitledikten sonra dışarıya çıkan ve eve geldiğinde kapının açık olduğunu gören 25 yaşındaki Gül Ece Atayufuk, şok oldu. Kilitli olan kapısının kırılarak evinin içerisine girildiğini belirten Atayufuk, evinde bulunan elektronik ve diğer eşyalarına dokunulmadığını ancak çocuğu gibi gördüğü ve 5 yıldır beslediği ‘Gofret’ ismindeki köpeğinin çalındığını belirtti. Köpeğini henüz 2 buçuk aylıkken sahiplenen ve yaklaşık 5 yıldır köpeğe bakmakta olan Gül Ece Atayufuk’un, hamile köpeğinin çalınmasıyla birlikte adeta hayatı alt üst oldu. Köpeğini evde bulamayınca hayatının şokunu yaşayan Atayufuk, durumu polis ekiplerine bildirdi. Konunun haber verilmesi üzerine bölgeye giden ekiplerce yapılan incelemeler sonrasında olay ile ilgili inceleme başlatıldı. Meydana gelen hırsızlık sonrasında yaşadığı şoku atlatamayan genç kadın, hırsızlığın yaşandığı evini değiştirme kararı aldı. Çocuğu gibi gördüğü köpeğinin bir an önce bulunmasını isteyen Atayufuk, duyan, gören kişilerin kendisine ulaşmasını ve bulan kişiye ise yüksek miktarda ödül vereceğini gözyaşları içerisinde açıkladı.

"Sadece köpeğimi almışlar ve yatak odamı dağıtmışlar"
Evine geldiği zaman gördüğü manzara karşısında şok olduğunu ifade eden Gül Ece Atayufuk,
“Sabah saatlerinde kapıyı kilitleyerek evden çıktım. Akşam saat 10’dan sonra evime gittim, kedim ve köpeğim evdeydi. Evime geldiğim zaman kapının açık olduğunu gördüm ve şok oldum. Aklıma hemen köpeğim gofret geldi seslendiğimde sadece kedim geldi yanıma. Bütün evi aradım fakat köpeğim gofret yoktu. Yatak odama girilmiş ve dağılmıştı. Olay sonrasında konuyu polis ekiplerine bildirdim. Olay yerine ekip yolladılar ve parmak izleri aldılar. Eve girdiğim zaman televizyonum ve diğer elektronik eşyalarımın hiçbirine dokunulmamıştı. Sadece köpeğimi almışlar ve yatak odamı dağıtmışlar” dedi.

"Köpeğim benim için çok değerli"
Gofret ismini verdiği köpeğinin kendisi için çok değerli olduğunu belirten Atayufuk,
“Ben gofreti sahiplendiğimde gofret 2 buçuk aylıktı, uküçücüktü ve yürüyemiyordu. Şanda 5 yaşını bitirip 6 yaşına girecekti. Gofret benim için çok değerli. Çocuğum gibi ve bende onun annesi gibiyim. Biz beraber uyuyorduk ve hamile bir köpek. Duygularım çok karışık. Yemek yiyemiyorum, düşünemiyorum, üzülmekten hasta oldum. Yaşadığım olaydan sonra hiçbir şeye doğru düzgün odaklanamıyorum” diye konuştu.

"Olay gününden beri o evde oturmuyorum"
Hırsızlığın yaşandığı evi değiştirmeyi düşündüğünü aktaran Atayufuk,
“O gece kedimi de alarak hemen evi terk ettim. Bir müddet annemin yanında kaldım. Olay gününden beri evimde oturmuyorum. Evimi topladım ve değiştirmeyi düşünüyorum. Artık o evde kalamam. Yaşadığım olay dolayısıyla korktum çünkü o an evde bende olabilirdim ve bana da zarar verebilirlerdi. Bu yüzden evimi taşıma kararı aldım. Keşke evimdeki bütün eşyaları çalsalardı ama gofreti almasalardı” şeklinde konuştu.

"Köpeğim olmadan uyuyamıyorum"
Köpeği olmadan uyuyamadığını dile getiren Gül Ece Atayufuk,
“Aklım hep gofrette. Geceleri köpeğim gofret olmadan uyuyamıyorum ve eminim o da şuanda uyuyamıyordur. Çocuğum gibi görüyorum ben onu. Onsuz bir hayat ve gün düşünemiyorum. Köpeğimi gören olursa bana ulaşmalarını önemle rica ediyorum. Bir anne bebeğini ya da bir çocuğunu kaybettiğinde nasıl duygular hissediyorsa bende köpeğime karşı şuanda aynı duyguları hissediyorum. Bir anneyi yavrusundan ayırdılar. O canilerin bulunmasını ve gerekli cezaları almalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Köpeğimi bulup getirene ödül vereceğim
Köpeğini çok sevdiğini ve onu bulup getirene yüksek miktarda ödül vereceğini gözyaşları içerisinde anlatan Atayufuk,
“Köpeğimi bulabilmek için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışacağım. Köpeğimin bulunmasını istiyorum, köpeğimi çok seviyorum. O bensiz asla yapamaz. Köpeğimi bulup getirene yüksek bir miktarda ödül vereceğim” dedi.