Proje ile ilgili bilgiler veren Rüstem Keleş, “SASKİ olarak şehrimiz ve ülkemiz için önemli bir yatırımı hayata geçirdik. Sakarya nehri üzerinde araştırmalar yaptık. Ve olumlu sonuçlar aldık. Ardından hemen ADASU HES’in projesini hazırladık. İhale süreçlerinin tamamlanmasının ardından çalışmalarımıza başladık. 2013 yılından itibaren ise Sakarya Nehri’nin boşa akan suyundan enerji üretmeye başladık” diye konuştu. 
 
“Türkiye’de bir ilk”
HES ile ilgili bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Türkiye’de yerel yönetimler olarak bir ilke imza atarak nehir tipi hidroelektrik santrali inşa ettik. 2013 yılında devreye aldığımız bu tesiste yılda ortalama 40 milyon kilovat saat enerji üretmekteyiz. Gerçekleştirdiğimiz enerji üretimin ortalama geliri ise 6 – 8 milyon TL’dir. Bugüne kadar ise ADASU HES ile 12 milyon liralık enerji ürettik. Hayata geçirdiğimiz proje ile Sakarya kendi enerjisini üreten bir şehir oldu. SASKİ olarak şuanda çalışmaların devam ettiği Akçay Barajı üzerinde de 3 hidroelektrik santrali inşa edecek; enerji üretim kapasitemizi daha da arttıracağız” dedi.

 
“HES tamamen çevreci”
ADASU HES’in tamamen çevreci olduğunu belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “HES, nehrin güneyinden regülatöre gelen katı atıkları toplayarak, Sakarya Nehri’nin ekolojik dengesine katkı sağlıyor. Ayrıca balık geçişleri ile nehirdeki canlı yaşamını da koruyoruz. Böylece Sakarya Nehrinin kirliliğinin önüne geçmiş oluyoruz. İnşallah yeni inşa edeceğimiz hidroelektrik santralimizle Türkiye’nin enerji tasarrufuna Sakarya olarak büyük katkı sağlayacağız.  Sakarya Nehri üzerinde inşa ettiğimiz ADASU HES projesinin yerinde bir çalışma olduğu muhakkaktır” şeklinde konuştu.

 
“Örnek proje”
KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ADASU HES’i inşa etti. Konya’da bizim de enerji üretmek için çalışmalarımız var. Bu kapsamda ADASU HES’i inceledik. SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş ile proje aşamaları, ihale süreçleri ile ilgili istişarelerde bulunduk. Bu proje Türkiye’de ilk ve tek olduğu için diğer şehirler tarafından da dikkat çeken bir yatırım olma özelliği taşıyor. Bu vesileyle bir kez daha Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ’yi tebrik etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.