Erenler Kent Konseyi Yürütme Kurulu bir araya geldi. Yürütme Kurulu, Erenler Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kaytaz’ın yönetiminde olağan toplantısını gerçekleştirdi.

“Başkan Öztürk’ü sonuna kadar destekliyoruz”

Erenler Kent Konseyinin olağan yürütme kurulu toplantısında, Başkan Kaytaz bir takım açıklamalarda bulundu. Konseyin gündeminde, 1000 Yataklı hastane projesinin olduğunu belirten Kaytaz, “Bugün gündemimizde, daha önce Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ilimize müjdelediği 1000 yataklı hastane projesi var. Sakaryamıza yapılması planlanan bu hastanenin ilçemizde yükselmesi hususunda Erenler Belediye Başkanımız Cavit Öztürk’ü sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

“En önemli sebep ulaşım”

Projenin Erenler’e yapılmasının en önemli nedenleri arasında ulaşım olduğunu ifade eden Başkan Kaytaz, “1000 yataklı hastane projesinin Erenler’e yapılmasının başlıca sebepleri arasında ulaşım var. İlçemiz Sakarya’nın göbeğinde yer alıyor. Kuzey ilçeleri Karasu, Kocaali, Kaynarca, Ferizli ve Söğütlü Güneyde, Merkezde ve Doğuda olan tüm ilçelerimize uzak. Aynı neden diğer bölgelerdeki ilçelerimiz için de geçerli. Erenler’in merkez ilçelerin arasında olması ilçeyi bir adım ileriye taşıyor. Ayrıca diğer ilçelere de hemen hemen aynı uzaklıkta yer alıyoruz. İstanbul-Ankara otoyol çıkışına yakın olmakla birlikte yine İstanbul-Ankara D-100 yolu ilçemizin ortasından geçiyor.” şeklinde konuştu.

“Erenler’in diğer artısı da nüfus”

Erenler’in gerek kendi nüfusu gerek nüfus yoğunluğu yüksek olan diğer ilçelere sınırı olması sebebiyle de artı kazandığını belirten Erenler Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kaytaz, “Bir diğer husus nüfus. İlçemizin nüfusu 100bine yakın. 1 milyonluk Sakarya’nın % 10’unu oluşturuyoruz. Ve nüfusu yoğun olan Adapazarı, Arifiye, Akyazı gibi ilçelere sınırımız var. Bu açıdan da Erenler bir adım öne çıkıyor. Kentsel dönüşüm gibi büyük bir proje ile ilçenin yeniden inşa edilmesi de yapılması planlanan hastanenin ilçemize gelmesi yönünde önemli bir etken olarak göze çarpıyor” ifadelerini kullandı.

“Arazi sorunu yok”

Hastane projesi için Erenler’de yer problemi olmadığını da ifade eden Kaytaz şu şekilde konuştu; Ayrıca Erenler Belediye Başkanımız Cavit Öztürk, hastanenin yapımı için birkaç alternatifi olan arazileri de istenirse gösterebileceklerini açıkça söyledi.

Bu hususlar doğrultusunda 1000 yataklı hastanenin Erenler ilçesine yapılması, son derece isabetli bir karar olacaktır. Erenler Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak ilçemizi bir adım öne çıkartacak her hareketin ve projenin destekçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz.”

“Nifak tohumları Sakarya’ya zarar verir”

Bir takım fitne unsurunun, hastane konusu üzerinden algı oluşturduğunun altını çizen Mustafa Kaytaz, “Bu konuda şehrimizde hiç kimsenin bir takım provakatif söylemlere girmemesi şehrimizin geleceği ve yönetimi açısından faydalı olacaktır. Hepimiz biliyoruz ki bu tarz nifak tohumlarının zararını yine Sakaryalı hemşehrilerimiz çekecektir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Erenler Kent Konseyi Yürütme Kurulu da, Başkan Kaytaz’ın açıklamaları doğrultusunda Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ile birlikte 1000 yataklı hastane projesinin ilçeye gelmesi konusunda yoğun çaba ile çalışacaklarını belirtti.