AFA’nın yıkılarak yerine Kongre Merkezi’nin kazandırılacağı projenin şehrin kültür sanat hayatına yeni bir soluk kazandıracağını kaydeden Başkan Toçoğlu, AFA’nın Temmuz ayı içerisinde yıkılacağını kaydetti. Toçoğlu ayrıca şehrin yeni kültür ve sanat adresinin Kasım ayında yapım ihalesini gerçekleştireceklerini açıkladı.
 
“Proje tamam süreç başlıyor”
Toçoğlu, “Sayın Valimiz ve milletvekillerimizle AFA’nın yıkılarak yerine Kongre Merkezi’nin inşa edilmesi ile ilgili başlattığımız proje süreci devam ediyor. Milletvekili arkadaşlarımız ve Valimiz ile proje üzerindeki temaslarımız devam ediyordu. Geldiğimiz noktada projenin mimari Melike Hanım yeni yatırıma son şeklini vermiş bulunuyor. Proje hazır. Bin kişilik salon, 450 kişilik diğer salon, fuaye alanları ve sergi salonları bu projede yer alacak. Tüm gerekliliklerinin yanı sıra, yeni merkez estetiği ve görünümüyle de ulusal ve uluslararası sanat buluşmalarına ev sahipliği yapacak” diye konuştu.

 
AFA Temmuz’da yıkılıyor
Farklı kesimlerden de proje üzerindeki değerlendirmelerini aldıklarını ve yatırıma son şeklini verdiklerini kaydeden Toçoğlu, “Bilindiği üzere kısa bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı ile Ankara’da bir görüşmemiz oldu. Sayın milletvekillerimiz de ziyarette yer aldılar. Bu görüşmede şehrimize 2 müjde Sayın Bakanımızca verildi. Müjdelerden biri 100 bin kitaplık yeni bir kütüphane projesi; diğeri ise Kongre Merkezi Projemize bakanlığımızca verilen destekti. Sayın Bakanımızla da konuyu görüştük. Takvimi belirledik. AFA Temmuz ayı içerisinde yıkılacak. Böylece süreç tamamen başlamış oluyor” diye konuştu.

 
Hedef 2018
Başkan Zeki Toçoğlu, “Yıkım işlemlerinin hemen ardından proje alanında zemin etüdüne başlayacağız. Bu aşamanın ardından projenin teknik açıdan da tamamlanmış olacağını söyleyebiliriz. Bu işlemlerden sonra projenin her yönüyle nihayete ermiş olduğunu ifade etmeliyim. İnşallah Kasım ayında Sakarya’nın yeni kültür ve sanat adresi, ulusal ve uluslararası normlara uygun kongre merkezimizin ihalesine çıkmış olacağız. Hedefimiz 2018 yılı içerisinde Kongre Merkezi’ni bitirmek. Sakaryamıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.