Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Sakarya genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahısların tespit edilmesi ve yakalanmasına yönelik çalışmaların operasyona dönüştürülmesi neticesinde; uyuşturucu ve uyarıcı hap satmaya çalışan ve NARKOTİM ekiplerinin takibi neticesinde yakalanan A.E.(19), H.K.(24) ve M.A.(20) isimli şahıslardan 47 adet uyuşturucu uyarıcı hap ele geçirildi.

Şahıslara Uyuşturucu Madde Ticareti yapmaktan işlem yapılırken, üç şahıs da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan KOM ekipleri 6136 Sayılı Yasa kapsamında silah ticareti yapan şahıslara yönelik olarak da operasyon gerçekleştirildi. Adapazarı Katlı Pazaryeri civarında bulunan bir işyerinde silah ve mermi ticareti yapıldığı bilgileri üzerine harekete geçen ekipler, A.B. (30), A.D. (34) ve N.B. (51) isimli şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda kaçak ve faturasız olduğu anlaşılan bin 649 adet dolu mermi,  7 adet tüfek, 2 kuru sıkı tabanca ve 1 adet mavzer diye tabir edilen tüfek ele geçirildi. Şahıslara 6136 Sayılı Kanuna Muhalefetten işlem yapılırken, A.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. A.D. isimli şahsa ile adli kontrol cezası verildi.